Trucks

Dvignite se s tal

DVIG TANDEMSKE OSI DRUŽBE VOLVO TRUCKS

Manjša poraba goriva, boljši oprijem in manjši obračalni krog. Dvig tandemske osi vam omogoča odklop in dvig ene od gnanih osi, kar v enem vozilu združuje oprijem in nosilnost tandemske gnane osi z voznimi zmogljivostmi in gospodarno porabo enojne gnane osi.

Pripravljeni za delo

Dvig tandemske osi je popolna rešitev, ko v eno smer vozite polno natovorjeno, v drugo pa prazno tovorno vozilo. Ko je tovorno vozilo prazno, s pritiskom gumba na armaturni plošči odklopite pogonsko os in jo dvignete. Takoj ko tovorno vozilo ponovno natovorite, se pogonska os samodejno spusti in aktivira ter tako zagotovi najboljši oprijem in vozne zmogljivosti. Vse skupaj traja približno 15 sekund, zato ne boste izgubljali dragocenega časa.

Prihranite do 4 odstotke goriva

Gnane osi ustvarjajo več trenja in kotalnega upora, kar pomeni večjo porabo goriva. Z odklopom in dvigom gnane osi, ko je ne potrebujete, lahko porabo goriva med povratno vožnjo s praznim tovornim vozilom zmanjšate do 4 %. Pomislite, kaj lahko to pomeni za vaš poslovni izid.

Manjši obračalni krogi, večja produktivnost

Pri dvignjeni osi se tovorno vozilo obnaša podobno kot pri konfiguraciji 4 × 2 ali 6 × 2, kar pomeni manjši obračalni krog in znatno boljše manevrske sposobnosti. Pri konfiguraciji 6 × 4 s 4,6 metra medosne razdalje se lahko obračalni krog na primer zmanjša za več kot meter, kar v ozkih prehodih pomeni veliko razliko.

Zagotovite si boljši oprijem

Potrebujete boljši oprijem pogonskih koles? Dokler ne dosežete največje dovoljene obremenitve osi, lahko preprosto s pritiskom na gumb na armaturni plošči eno os dvignete in vso težo prenesete le na drugo pogonsko os. 

NA VOLJO ZA TA TOVORNA VOZILA

Povečajte donosnost

Posvetujte se s pooblaščenim prodajalcem in poiščite donosno rešitev z dvigom tandemske osi.