Trucks

Povečanje nosilnosti

LAHKA VOZILA DRUŽBE VOLVO TRUCKS

Ali šteje vsak kilogram nosilnosti? In vaši prevozi ne potekajo po zahtevnem terenu? V tem primeru se lahko odločite za Volvo FM ali Volvo FH z značilnostmi lahkih tovornih vozil, ki vam omogoča večjo nosilnost in produktivnost, hkrati pa je prevozna rešitev še vedno trpežna ter udobna. Pooblaščeni prodajalec vam bo pomagal najti lažje tovorno vozilo.

Do katere mere lahko zmanjšate maso?

S kombinacijo naših lahkih rešitev vam je na voljo vlačilec Volvo FM s konfiguracijo 4 × 2, ki tehta 6000 kilogramov, ali vlačilec Volvo FH s konfiguracijo 4 × 2, ki tehta 6600 kilogramov. To pomeni večjo nosilnost ob upoštevanju zakonske omejitve mase.

Rešitve za lažje tovorno vozilo

Nosilnost se lahko poveča že z najmanjšim zmanjšanjem mase. Namestitev vzmetenja sprednjih osi z enojnimi listi zmanjša maso za 65 kilogramov, zadnja os z zasnovo, optimizirano za manjšo maso, pa še za dodatnih 90 kilogramov. Maso praznega vozila še dodatno zmanjšajo nosilci okvirja podvozja, optimizirani za manjšo maso, sprednja os z nosilnostjo 7,1 tone, lahke kolutne zavore, aluminijasti nosilci in rezervoarji za zrak.

Nosilnost konfiguracije 6 × 2

Ali želite nosilnost in hkrati čim manjšo maso? Podrobneje si oglejte lahko konfiguracijo 6 × 2 s pomožno osjo pred gnano. Pomožna os je dvižna, kar omogoča varčevanje z gorivom, celoten sestav pa je do 490 kilogramov lažji kot v običajni konfiguraciji 6 × 2.

Na voljo za ta tovorna vozila

Ali želite izgubiti nekaj teže?

O naših lahkih tovornih vozilih se posvetujte s pooblaščenim prodajalcem.