Trucks

Razvoj vmesnika

VOZNIKOV VMESNIK DRUŽBE VOLVO TRUCKS

Novi voznikov vmesnik je prav tako prilagodljiv kot preostanek tovornega vozila. Instrumentne plošče vozil Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM in Volvo FMX so popolnoma digitalne in dinamične, stranski zaslon pa združuje posebne potrebe prevozov s tovornim vozilom, da boste lahko še varnejši in produktivnejši.

Novi voznikov prostor je zasnovan tako, da boste med vožnjo lažje imeli roke na volanu in pogled na cesti. Poleg tega boste imeli enostaven dostop do pravih podatkov v vseh možnih razmerah – ko vozite, natovarjate, iščete pravo pot ali spremljate delovne ure voznikov in stanja vozil.

Popolnoma digitalni zaslon instrumentne plošče vam omogoča prosto optimiziranje vmesnika za vsak trenutek uporabe tovornega vozila. Če ste vajeni dobro organiziranega analognega vmesnika družbe Volvo Trucks, se boste tudi v novem odlično znašli. 

Informacijski zasloni glede na to, kaj počnete

Zaslon instrumentne plošče ima štiri različne načine, ki jih je mogoče preklapljati glede na to, kaj trenutno počnete in katerim podatkom želite dati prednost. Podrobnosti o rešitvah, ki so na voljo v posameznem načinu, so seveda odvisne od specifikacije in uporabe tovornega vozila, na splošno pa so načini naslednji:

  1. Začetni zaslon – standardni pogled, ki zajema večino razpoložljivih funkcij.
  2. Osredotočeni zaslon – prilagojen pogled, ki prikazuje najpomembnejše informacije za vožnjo.
  3. Navigacijski zaslon – navodila za navigacijo. Združuje podatke o hitrosti z navodil za pot in časom prihoda.
  4. Prikaz obremenitev – jasno stanje. Kolikšna je obremenitev posameznih osi? Ali je katera od osi dvignjena ali je kateri od diferencialov vklopljen?

Roke na volanu

Po vseh funkcijah voznikovega vmesnika se je mogoče enostavno pomikati in jih upravljati z gumbi na volanu. V vseh razmerah vam omogoča, da imate roke na volanu in vso pozornost posvečate vožnji.

Stranski zaslon

Na desni strani armaturne plošče je 9-palčni stranski zaslon na dotik, na katerem z vmesnikom, ki ste ga vajeni iz pametnega telefona, upravljate predstavnostne funkcije in komunikacijska orodja. Na stranskem zaslonu so prikazane tudi slike kamer ter so na voljo moduli za upravljanje funkcij, povezanih z nalogami, vozilom, nadgradnjami itd. Funkcije na stranskem zaslonu lahko upravljate z dotikom, krmilnimi elementi na volanu, krmilnimi gumbi na armaturni plošči ali glasovnim nadzorom.

Integrirajte svoja orodja

Stranski zaslon lahko odprete in z njim integrirate aplikacije drugih proizvajalcev. Tako bo vaše delo učinkovitejše in predvsem varnejše.

Pogovarjajte se s svojim tovornim vozilom

Številne funkcije tovornega vozila lahko upravljate z glasovnim nadzorom, ki je vgrajen v kabino. Ta uporabni pomočnik vam bo olajšal življenje in omogočil, da vso pozornost posvečate cesti.

Na voljo za ta tovorna vozila

Po vaših željah

Oglejte si vse možne razširitve voznikovega prostora.