PAMETEN POGONSKI SKLOP JE ZDAJ ŠE PAMETNEJŠI


Ko smo proizvedli vaše tovorno vozilo, smo programsko opremo za I-Shift optimizirali za posebno prevozniško dejavnost. Se je vaša dejavnost od takrat spremenila? Ali pa ste morda našli rabljeno tovorno vozilo, ki je popolno za vašo dejavnost, vendar programska oprema za I-Shift ni primerna zanjo?

Bodite brez skrbi. Programsko opremo za I-Shift lahko preprosto nadgradimo po vaši meri. Z nadgradnjo boste povečali produktivnost, privarčevali gorivo in zmanjšali obrabo pogonskih delov.

Prihranite gorivo z nadgradnjo za I-Shift

Prednosti programske opreme po meri

Programska oprema za I-Shift, ki je popolnoma prilagojena prevozniški dejavnosti, izboljša pogonsko zmogljivost in poveča tudi učinkovitost vašega podjetja.

Dosegli boste večje ravnovesje med ohranjanjem hitrosti in najgospodarnejšo porabo goriva. To za vas pomeni večjo produktivnost ter varno in udobno vožnjo.

Preprosta nadgradnja programske opreme za I-Shift

KAKO POTEKA NADGRADNJA?

Če želite optimizirati I-Shift, zadošča že obisk pri pooblaščenem prodajalcu Volvo. Tam programsko opremo za I-Shift nadgradimo po meri vaše prevozniške dejavnosti. Programska oprema je usklajena z vrednostmi izpušnih plinov homologiranega motorja in z različico vaše strojne opreme za I-Shift.

Nekaj prednosti, ki jih prinaša nadgradnja:

  • Izboljšano delovanje in zmogljivost
  • Manjša poraba goriva
  • Udobnejša vožnja
  • Manjša obraba pogonskih delov

Katero programsko opremo izbrati?


Kateri programski paket je primeren za vašo prevozniško dejavnost? Oglejte si pregled razpoložljivih paketov. Za prejšnje različice I-Shifta so nekateri programski paketi združeni.

Nadgradnja za I-Shift – osnovni program

OSNOVNI PROGRAM (TP-BAS)

To je standardni programski paket, ki je priložen I-Shiftu. V paketu so osnovne funkcije menjalnika za običajne vrste prevozov.

Nadgradnja za I-Shift – distribucija

DISTRIBUCIJA (TP-DIST)

Prilagaja delovanje menjalnika posebnostim voženj v segmentu distribucije. Programski paket vključuje funkcije, ki olajšujejo speljevanje in manevriranje na omejenem prostoru ter pri vožnji z nizko hitrostjo.

Nadgradnja za I-Shift – gradbeništvo

GRADBENIŠTVO (TP-CON)

Funkcije so prilagojene posebnostim voženj v segmentu gradbeništva. Obvladujejo zahtevnejše cestne razmere ter olajšujejo speljevanje in manevriranje na omejenem prostoru ter pri vožnji z nizko hitrostjo.

Nadgradnja za I-Shift – prevoz na velike razdalje

PREVOZ NA VELIKE RAZDALJE (TP-LONG)

Vključuje pametne funkcije za zmanjševanje porabe goriva. Ta programski paket je še zlasti primeren za prevoze na velike razdalje, kjer je zelo pomembna varčna poraba goriva. Ta paket v nekaterih različicah za I-Shift vključuje tudi funkcijo I-Roll.

Nadgradnja za I-Shift – prevoz težkih tovorov

PREVOZ TEŽKIH TOVOROV (TP-HD)

Optimizira delovanje menjalnika I-Shift za prevoz težkih tovorov z veliko maso kompozicije (nad 85 ton). Voznik lahko vozne lastnosti optimizira tudi pri manjši masi kompozicije, tako da izključi način prevoza težkih tovorov in vključi način prevoza na velike razdalje. Funkcije programskega paketa so primerne tudi za tovorna vozila z več priklopniki.

Nadgradnja za I-Shift – počasne prestave

PRESTAVE ZA POČASNO VOŽNJO

Delovanje menjalnika I-Shift s počasnimi prestavami prilagaja posebnim zahtevam. Programski paket vključuje različne funkcije, denimo prestave za zelo počasno vožnjo in večhitrostne vzvratne prestave. Paketi so na voljo samo za tovorna vozila, ki so opremljena z menjalnikom I-Shift s prestavami za počasno vožnjo.

Funkcije programske opreme


Katere funkcije so primerne za vašo prevozniško dejavnost? Oglejte si nekaj najpomembnejših funkcij programskih paketov za I-Shift. Če si želite ogledati vse funkcije in vsebino posameznega paketa, v servisni delavnici Volvo povprašajte o podatkovnih listih za izbrano različico paketa za I-Shift.

Nadgradnja programske opreme za I-Shift

IZPOPOLNJENO PRILAGAJANJE IZBIRE PRESTAV, VKLJUČNO S FUNKCIJO KICK-DOWN

Omogoča prilagajanje izbiranja prestav z gumboma plus in minus na prestavni ročici – med speljevanjem s samodejno izbrano prestavo in pri vožnji v samodejnem načinu.

Na voljo je tudi funkcija, ki olajša prilagajanje hitrosti, ko je vozilo v prostem teku ali vozi zelo počasi, denimo v koloni. Prestave se lahko prestavijo tudi navzgor, saj se hitrost motorja samodejno poveča pred prestavljanjem navzgor.

Funkcija Kick-down izbere prestavno strategijo, pri kateri so pospeški vozila največji.

Nadgradnja programske opreme za I-Shift za slabe ceste

RAZŠIRJENA FUNKCIONALNOST – SLABE CESTE

Izbirni paket je posebej prilagojen posebnostim voženj v segmentu gradbeništva in prevažanja hlodovine.

Način P+ Performance vključuje različne funkcije, ki prilagajajo prestavljanje in izbiro prestave slabim voziščem in klancu. Vključuje tudi funkcije za lažje speljevanje v slabih voznih razmerah.

Funkcijo je mogoče preprosto združiti s programom za prevoz težkih tovorov (TP-HD). Funkcije AVO-ENH so aktivne, samo kadar način HD ni aktiven in je izbran način Power.

Programska oprema za I-Shift z nadgradnjo za I-See

I-SEE

I-See si zapomni klance, ki jih prevozite. Že vnaprej pozna njihov naklon.

Podatke zbira iz vseh tovornih vozil, ki uporabljajo I-See. Podatki se shranijo v zbirko. Ko tovorno vozilo prevozi pot, lahko vsa druga tovorna vozila s telematskim prenosnikom uporabijo podatke o topografiji poti. I-See lahko prihrani do pet odstotkov goriva.

Programski kompleti so na voljo kot kompleti dodatne opreme in jih je treba kombinirati s sistemom I-Cruise (Smart Cruise Control).

Programska nadgradnja za I-Shift za težka tovorna vozila

OBVLADOVANJE VELIKIH MAS KOMPOZICIJE

(Na voljo samo z nekaterimi kombinacijami motorja in menjalnika.)

Optimizira prestavljanje pri velikih masah kompozicije (od 86 do 180 ton). Funkcija optimizira vozne zmogljivosti in porabo goriva v segmentu prevoza težkih tovorov.

V načinu HD se prva prestava uporabi za speljevanje in izbira prestave se prilagodi večjim masam kompozicije. Funkcija med drugim prestavo za speljevanje izbere upoštevajoč maso kompozicije in pri tem ne obremeni sklopke.

Uporabljajo se vse prestave in prestavljanje poteka dosledno pri visokih vrtljajih, da se ohranita navor in vozno udobje.

Nadgradnja programske opreme za I-Shift z izpopolnjenim prestavljanjem

IZPOPOLNJENA STRATEGIJA PRESTAVLJANJA

(Za uporabo vseh funkcij potrebujete EBS-MED.)

V kombinaciji s sistemoma EBS (kolutne zavore z elektronsko krmiljenim zavornim sistemom, EBS-STD/EBS-MED) in ECS (elektronsko krmiljeno vzmetenje, SUSPL-EC) sta speljevanje in manevriranje olajšani.

Zavorni način poveča učinkovitost zaviranja z VEB/VEB+/retarderjem s samodejno izbiro ustrezne prestave, v kateri motor deluje pri visokih vrtljajih. Funkcija nadomešča zaviranje z motorjem, ko prestavljanje poteka med zaviranjem.

Programska nadgradnja za I-Shift s funkcijami odgona

RAZŠIRJENA FUNKCIONALNOST ODGONA

Različne funkcije, ki olajšujejo uporabo odgona. Funkcije odgona za I-Shift omogočajo vklop lastnosti, kot so samodejni nevtralni položaj, blokirana vzvratna prestava in priključitev razdelilnika.

I-Shift s programsko nadgradnjo za inteligentni tempomat

INTELIGENTNI TEMPOMAT

Optimizira potovalno hitrost in omejuje dopolnilno zaviranje, kadar prometne razmere to omogočajo, denimo navzdol po klancu z majhnim naklonom.

I-Shift s programsko nadgradnjo za I-Roll

I-ROLL

Funkcija prostega teka koles, ki varčuje gorivo. I-Roll se aktivira, kadar motorju ni treba niti poganjati niti zavirati vozila, denimo na ravni cesti.

I-Shift s programsko nadgradnjo za upravljanje speljevanja

UPRAVLJANJE SPELJEVANJA

Skupaj s sistemom EBS samodejno aktivira zavorne funkcije, ki olajšujejo speljevanje in manevriranje na omejenem prostoru.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca

Obrnite se na nas

Obrnite se na pooblaščenega prodajalca Volvo Trucks ter si oglejte vse tehnične podatke in podrobnosti ponudbe.

Poiščite najbližjega pooblaščenega prodajalca