Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Prijavite se na novice Volvo Trucks

Najnovejša sporočila za medije

25 matches

1 of 2

 • Volvo Trucks s tovarnami na Švedskem in Belgiji, ki so bile začasno zaprte od sredine meseca marca, spet počasi začenja s proizvodnjo. Proizvodnja bo bazirala na knjigi naročil novih vozil, zmogljivosti dobaviteljev in na lokalnih predpisih z namenom, da se prepreči širjenja virusa corone.

  `
 • Obveščamo vas, da smo zaradi izjemne situacije spremenili naš delovni čas servisa in prodaje rezervnih delov. Delavnica v Divači bo do nadaljnjega delala po skrajšanem urniku od 8:00 do 17:00h. Delavnice v Ljubljani in Mariboru se vračajo na običajni delovni čas.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja novi Volvo FH, ki vsebuje na novo zasnovano kabino, inovativno varnostno opremo in delovno okolje, osredotočeno na voznika. Bistveni cilj nove oblike je vozniku zagotoviti produktivnejše, varnejše in udobnejše življenje na cesti.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja štiri nova tovorna vozila z velikim poudarkom na voznikovem okolju ter njegovi varnosti in produktivnosti. „Zelo ponosni smo na to veliko naložbo, usmerjeno v prihodnost. Naš cilj je biti najboljši poslovni partner strank, jim omogočati še večjo konkurenčnost in pomagati pridobiti najboljše voznike na vedno zahtevnejšem trgu,“ pravi Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks. Približno dve tretjini naročil družbe Volvo Trucks predstavljajo štiri težka tovorna vozila: Volvo FH, FH16, FM in FMX.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja novo generacijo vozil Volvo FH16, ki poveča produktivnost strank s kombinacijo nove varnostne opreme, delovnega okolja, ki se osredotoča na voznika, in najnovejše tehnologije. Novi vrhunski model spada v naslednjo generacijo vozil Volvo Trucks, oblikovanih po meri voznika.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja popolnoma novo vozilo Volvo FMX s povsem novo kabino, večjo nosilnostjo in inovativno varnostno opremo. S povečano nosilnostjo sprednje osi do 20 ton in sklopom osi z nosilnostjo 38 ton je novi Volvo FMX zasnovan za najtežje razmere ter najzahtevnejše prevoze.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja novo generacijo vozila Volvo FM s številnimi izboljšavami voznikovega okolja in inovacijami, ki zagotavljajo višjo raven udobja, varnosti ter produktivnosti. „Prostorno novo težko tovorno vozilo Volvo FM z izjemno vidljivostjo je zasnovano z namenom, da postane vrhunsko delovno mesto na kolesih v vseh panogah,” pravi Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks.

  `
 • Najnovejši predstavitveni film Volvo Trucks je pokazal nekaj popolnoma novega. Za ponazoritev moči in zmogljivosti svojih štirih novih vozil je Volvo zgradil kolosalen 15-metrski in 58-tonski stolp, v katerem je štiri nove tovornjake zložil enega na drugega. Ne le to – na vrhu je stal predsednik Roger Alm.

  `
 • Kako zmanjšati vpliv prometa s težkimi tovori na okolje in podnebje, medtem ko povpraševanje po prevozu še naprej narašča? Družba Volvo Trucks, ki je pred kratkim začela prodajo električnih tovornih vozil za mestni promet, meni, da lahko elektrifikacija postane konkurenčna alternativa tudi težjim tovornim vozilom. Za raziskovanje in predstavitev možnosti je družba Volvo Trucks razvila dve evropski električni konceptni tovorni vozili za gradbeništvo in regionalno distribucijo.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja pogodbo Volvo Flexi-Gold – novo servisno pogodbo glede na uporabo, pri kateri so mesečni stroški usklajeni z dejanskim številom prevoženih kilometrov. To pomeni, da imajo prevozniki več možnosti, da svoje poslovanje prilagodijo tržnim razmeram in povpraševanju.

  `
 • Letos obeležujemo 60 let, odkar so vozniki Volvov prek svojih ramen potegnili tritočkovni varnostni pas, ki ga je leta 1959 iznašel Nils Bohlin. Danes je varnostni pas še vedno prepoznan kot ena izmed najpomembnejših inovacij na področju prometne varnosti in glede na ocene je rešil že več kot milijon življenj. Kakorkoli, kljub očitnim pozitivnim dejstvom pa vse premalo voznikov tovornih vozil uporablja ta preprosti pripomoček: »Jasno je, škoda je življenj,« je izjavila Anna Wrige Berling, nanovo imenovana direktorica področja prometne in produktne varnosti pri Volvo Trucks. »Poročilo kaže, da bi bilo precej manj smrtnih žrtev, če bi vsi vozniki uporabljali varnostni pas!«

  `
 • Električno, povezano in avtonomno vozilo Volvo Trucks Vera bo del integrirane rešitve za prevoz blaga iz logističnega centra do pristaniškega terminala v Göteborgu na Švedskem. Ta prevoz je rezultat novega sodelovanja med družbo Volvo Trucks ter trajektnim in logističnim podjetjem DFDS.

  `
 • Uspešno prevozniško podjetje Eurodinamika iz Teharij pri Celju, ki se ukvarja z mednarodnimi prevozi različnega blaga, je svoj vozni park obogatilo s petimi novimi vozili Volvo FH 500.

  `
 • Podjetje Volvo Trucks je razvilo novo varnostno funkcijo opozarjanja na varnostno razdaljo, ki voznikom tovornih vozil olajša ohranjanje varnostne razdalje do sprednjega vozila, da se izognejo nevarnim razmeram. Nesreče, pri katerih vozilo trči v zadek sprednjega vozila, trenutno predstavljajo okrog 20 odstotkov vseh hudih trkov, v katerih so udeležena tovorna vozila.

  `
 • Ljubljana, 18.2.2019. Podjetje Bizjak Aleksander d.o.o., ki je še posebej specializirano za prevoz svežega cvetja z Nizozemske, je v svoj vozni park uvrstilo prva tovorna vozila Volvo FH LNG s pogonom na utekočinjen zemeljski plin. Ta imajo enake zmogljivosti in vozne lastnosti kot drugi modeli FH, a za petino manjši ogljični odtis.

  `
 • Družba Volvo Trucks predstavlja tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save, da bi svojim strankam zagotovila najnižjo porabo goriva. Z združitvijo novega motorja D13TC in posodobljenih funkcij za prihranek goriva lahko ta nova rešitev zmanjša stroške goriva za do 7 odstotkov pri prevozih na velike razdalje – ne da bi to vplivalo na vozne lastnosti.

  `
 • Družba Volvo Trucks zdaj predstavlja novo prevozno rešitev z avtonomnimi električnimi gospodarskimi vozili, ki bo lahko prispevala k učinkovitejšim, varnejšim in čistejšim prevozom. Dolgoročni cilj je podjetjem, ki potrebujejo stalne prevozne storitve med fiksnimi vozlišči, ponuditi dodatek k trenutni ponudbi.

  `
 • Večja prometna varnost in izboljšano delovno okolje za voznike. To sta cilja, ki si ju je družba Volvo Trucks zastavila ob predstavitvi novih sistemov za podporo vozniku, ki temeljijo na Volvovem dinamičnem krmilnem sistemu – nagrajeni inovaciji, ki na revolucionaren način pomaga pri krmiljenju težkih tovornih vozil.

  `
 • Edinstvena osredotočenost na voznika in resnično revolucionarna kabina sta utrli pot za takojšnji uspeh Volva FH ob predstavitvi leta 1993, ki je bil takrat tehnično najnaprednejše tovorno vozilo. Četrt stoletja pozneje ostaja prvak v inovativnosti, zlasti na področjih, ki neposredno koristijo voznikom, kot sta varnost in skrb za voznika. Če temu dodamo revolucionarne rešitve na področju skrbi za okolje in produktivnosti, je jasno, da je Volvo FH spremenil svet prevozov s tovornimi vozili – in to še ni vse.

  `
 • Samo tri tedne po predstavitvi prvega popolnoma električnega tovornega vozila Volvo FL Electric bo družba Volvo Trucks svojo ponudbo izdelkov razširila še z enim električnim tovornim vozilom. Vozilo Volvo FE Electric je zasnovano za mestno dostavo težjih tovorov in odvoz odpadkov s skupno maso do 27 ton. Prodaja v Evropi se bo začela leta 2019.

  `

25 matches

1 of 2