Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Prijavite se na novice Volvo Trucks

Najnovejša sporočila za medije

33 matches

1 of 2

 • DHL Freight, eden vodilnih evropskih ponudnikov cestnih tovornih prevozov in Volvo Trucks sta sklenila sodelovanje, da pospešita uvedbo težkih električnih tovornih vozil za regionalne prevoze v Evropi. Skupna prizadevanja pomenijo še en pomemben korak k podnebno nevtralnim transportnim rešitvam.

  `
 • Italijansko transportno in logistično podjetje Lannutti Group je naročilo 1.000 novih tovornih vozil Volvo FH z najnovejšo tehnologijo za manjšo porabo goriva, I-Save. V podjetju vidijo potencial za zmanjšanje porabe goriva in izpustov CO2 za 10 odstotkov.

  `
 • Tako pravi Mirza Bešić iz podjetja Bemija d.o.o., ki se ukvarja z izdelavo in montažo jeklenih konstrukcij, montažo procesne tehnologije in vzdrževalno-montažnimi deli v energetiki. Svoj vozni park so namreč obogatili z novim Volvom FMX 84R.

  `
 • Avtoprevozniki in kupci prevoznih storitev se vse bolj zanimajo za zmanjšanje emisij CO2 in stroškov z uporabo hladnega utekočinjenega plina kot goriva. Zaradi tega bodo nova tovorna vozila Volvo FH in Volvo FM imela vgrajene motorje, ki delujejo na utekočinjeni zemeljski plin in bioplin, saj so ti enako zmogljivi kot dizelski motorji. Z uporabo bioplina je mogoče doseči brezogljični prevoz in zmanjšati emisije CO2 za do 100 %.

  `
 • Volvo FH z opremo I-Save je zdaj na voljo v še bolj varčni različici, ki lahko zniža stroške goriva za do deset odstotkov. To pomeni znatno izboljšanje za treh odstotnih točk v primerjavi s prejšnjo generacijo.

  `
 • Podjetje TRANSPORT Mlečnik d.o.o. iz Vitovelj pri Šempasu je posebej specializirano za prevoz vseh vrst in dimenzij stekla, v ta namen pa so svoj vozni park pred kratkim obogatili z novim, posebej tej vrsti tovora prilagojenim Volvom FH.

  `
 • Tako pravi Luka Slokar iz ajdovskega podjetja Slo-Car d.o.o., kjer so z nedavnim prevzemom tovornega vozila Volvo FH 460 42T v celoti prešli na znamko Volvo Trucks. V voznem parku imajo 24 vozil, katerih specifikacije so povsem prilagojene njihovim potrebam.

  `
 • V podjetju Beber SGV so specialisti za različne, še zlasti gozdarske nadgradnje, ki so prilagojene specifičnim potrebam posameznega naročnika. Z eno takih so opremili tudi zmogljivega Volva FMX, ki je še posebej primeren za delo, ki ga opravljajo.

  `
 • Volvo Trucks s tovarnami na Švedskem in Belgiji, ki so bile začasno zaprte od sredine meseca marca, spet počasi začenja s proizvodnjo. Proizvodnja bo bazirala na knjigi naročil novih vozil, zmogljivosti dobaviteljev in na lokalnih predpisih z namenom, da se prepreči širjenja virusa corone.

  `
 • Obveščamo vas, da smo zaradi izjemne situacije spremenili naš delovni čas servisa in prodaje rezervnih delov. Delavnica v Divači bo do nadaljnjega delala po skrajšanem urniku od 8:00 do 17:00h. Delavnice v Ljubljani in Mariboru se vračajo na običajni delovni čas.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja novi Volvo FH, ki vsebuje na novo zasnovano kabino, inovativno varnostno opremo in delovno okolje, osredotočeno na voznika. Bistveni cilj nove oblike je vozniku zagotoviti produktivnejše, varnejše in udobnejše življenje na cesti.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja štiri nova tovorna vozila z velikim poudarkom na voznikovem okolju ter njegovi varnosti in produktivnosti. „Zelo ponosni smo na to veliko naložbo, usmerjeno v prihodnost. Naš cilj je biti najboljši poslovni partner strank, jim omogočati še večjo konkurenčnost in pomagati pridobiti najboljše voznike na vedno zahtevnejšem trgu,“ pravi Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks. Približno dve tretjini naročil družbe Volvo Trucks predstavljajo štiri težka tovorna vozila: Volvo FH, FH16, FM in FMX.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja novo generacijo vozil Volvo FH16, ki poveča produktivnost strank s kombinacijo nove varnostne opreme, delovnega okolja, ki se osredotoča na voznika, in najnovejše tehnologije. Novi vrhunski model spada v naslednjo generacijo vozil Volvo Trucks, oblikovanih po meri voznika.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja popolnoma novo vozilo Volvo FMX s povsem novo kabino, večjo nosilnostjo in inovativno varnostno opremo. S povečano nosilnostjo sprednje osi do 20 ton in sklopom osi z nosilnostjo 38 ton je novi Volvo FMX zasnovan za najtežje razmere ter najzahtevnejše prevoze.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja novo generacijo vozila Volvo FM s številnimi izboljšavami voznikovega okolja in inovacijami, ki zagotavljajo višjo raven udobja, varnosti ter produktivnosti. „Prostorno novo težko tovorno vozilo Volvo FM z izjemno vidljivostjo je zasnovano z namenom, da postane vrhunsko delovno mesto na kolesih v vseh panogah,” pravi Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks.

  `
 • Najnovejši predstavitveni film Volvo Trucks je pokazal nekaj popolnoma novega. Za ponazoritev moči in zmogljivosti svojih štirih novih vozil je Volvo zgradil kolosalen 15-metrski in 58-tonski stolp, v katerem je štiri nove tovornjake zložil enega na drugega. Ne le to – na vrhu je stal predsednik Roger Alm.

  `
 • Kako zmanjšati vpliv prometa s težkimi tovori na okolje in podnebje, medtem ko povpraševanje po prevozu še naprej narašča? Družba Volvo Trucks, ki je pred kratkim začela prodajo električnih tovornih vozil za mestni promet, meni, da lahko elektrifikacija postane konkurenčna alternativa tudi težjim tovornim vozilom. Za raziskovanje in predstavitev možnosti je družba Volvo Trucks razvila dve evropski električni konceptni tovorni vozili za gradbeništvo in regionalno distribucijo.

  `
 • Volvo Trucks predstavlja pogodbo Volvo Flexi-Gold – novo servisno pogodbo glede na uporabo, pri kateri so mesečni stroški usklajeni z dejanskim številom prevoženih kilometrov. To pomeni, da imajo prevozniki več možnosti, da svoje poslovanje prilagodijo tržnim razmeram in povpraševanju.

  `
 • Letos obeležujemo 60 let, odkar so vozniki Volvov prek svojih ramen potegnili tritočkovni varnostni pas, ki ga je leta 1959 iznašel Nils Bohlin. Danes je varnostni pas še vedno prepoznan kot ena izmed najpomembnejših inovacij na področju prometne varnosti in glede na ocene je rešil že več kot milijon življenj. Kakorkoli, kljub očitnim pozitivnim dejstvom pa vse premalo voznikov tovornih vozil uporablja ta preprosti pripomoček: »Jasno je, škoda je življenj,« je izjavila Anna Wrige Berling, nanovo imenovana direktorica področja prometne in produktne varnosti pri Volvo Trucks. »Poročilo kaže, da bi bilo precej manj smrtnih žrtev, če bi vsi vozniki uporabljali varnostni pas!«

  `
 • Električno, povezano in avtonomno vozilo Volvo Trucks Vera bo del integrirane rešitve za prevoz blaga iz logističnega centra do pristaniškega terminala v Göteborgu na Švedskem. Ta prevoz je rezultat novega sodelovanja med družbo Volvo Trucks ter trajektnim in logističnim podjetjem DFDS.

  `

33 matches

1 of 2