Nova kabina XXL FH voznikom zagotavlja drugi dom

3 Čas za branje 3 Čas za branje

Večja kabina, več odlagalnega prostora in ena največjih postelj v panogi. Podjetje Volvo Trucks je povečalo že tako prostorno kabino FH za udobno bivanje pri prevozih na dolge razdalje.

Prodaja se začne marca 2019. Proizvodnja se začne junija za Evropo in avgusta za Avstralijo.

Postelja v kabini s funkcijo počivalnika

Posebno prilagodljiva notranjost: spodnjo posteljo je mogoče naročiti s funkcijo nagibanja za boljšo prilagodljivost in udobje.

Priljubljena kabina FH podjetja Volvo Trucks je sedaj večja! Nova XXL-različica kabine FH je zasnovana tako, da voznikom, ki vozijo na dolge razdalje, med opravljanjem težkih nalog zagotavlja drugi dom. Razlika pa je res ogromna: kabina je polnih 600 litrov večja od že tako prostrane kabine FH – kar voznikom zagotavlja veliko prostora. Vključuje tudi večjo posteljo in veliko dodatnega, preprosto dostopnega odlagalnega prostora.

Za njeno izdelavo je bila uporabljena kabina FH podjetja Volvo Trucks, ki je bila predelana tako, da je bila zadnja stena kabine premaknjena za 25 cm nazaj in okrepljena z dodatnimi C-stebrički. Rezultat je veliko daljša kabina, ki je hkrati dovolj močna, da ustreza strogim varnostnim standardom podjetja Volvo Trucks.

„Želeli smo veliko večjo kabino, ki bi lahko zdržala tudi preizkuse podjetja Volvo Trucks, ki vključujejo čelne trke, ne da bi bilo treba dodati preveč teže. Kabina XXL je izpolnila pričakovanja na obeh področjih,“ pravi Lars Franck, vodja oddelka podjetja Volvo Trucks za posebne ponudbe vozil.

Za zagotovitev dobrega nočnega spanca ima kabina XXL eno največjih postelj v panogi. Postelja je 13 cm daljša od postelje v običajni kabini FH in 25 cm širša – kar vozniku zagotavlja več prostora okoli njega in nad njim. Nova vzmetnica je izdelana s tehnologijo S-Touch, ki vsako vzmet poveže z blazino iz polietrske pene.

 

Nova, večja postelja

Postelja: spodnja postelja je podaljšana za 13 cm in je zdaj dolga 213 cm. Prav tako je 25 cm širša od postelje v običajni kabini FH.

Spodnja postelja je dvignjena za dostop do večjega odlagalnega prostora v obstoječih predalih

Odlagalni prostori: 50 litrov dodatnega odlagalnega prostora v obstoječih predalih, ki je dosegljiv bodisi od zunaj bodisi pri dvignjeni spodnji postelji.

„Dobro spočit voznik je varnejši in srečnejši. Zato smo želeli ponuditi zelo veliko posteljo, ki je tudi izjemno udobna,“ pravi Joacim Vernersson, glavni vodja projektov za posebna vozila v enoti za tehnologijo tovornih vozil pri skupini Volvo.

Notranjost kabine je zasnovana tako, da je hkrati prilagodljiva in priročna. 50 litrov dodatnega odlagalnega prostora v vsakem predalu pod ležiščem voznikom omogoča, da na dolga potovanja vzamejo veliko več osebnih predmetov. Spodnjo posteljo je mogoče naročiti tudi s funkcijo nagibanja za boljšo prilagodljivost in udobje.

 „Številni vozniki tovornih vozil Volvo preživijo na cesti po več tednov hkrati. Zanje je kabina XXL zasnovana tako, da jim zagotavlja prilagodljivost in vrhunsko udobje,“ pravi Joacim Vernersson.

Related News

Popolnejši pregled

Mestno okolje je lahko precej zahtevno za voznike tovornih vozil. Zato posodobljeni Volvo FE s kabino z nizkim vstopom (LEC) zagotavlja boljšo vidljivost, varnost, ergonomijo in storilnost....

Večje udobje z dvema akumulatorjema

Nov sistem dveh akumulatorjev družbe Volvo Trucks lahko napaja vse funkcije v kabini in zagotavlja, da se bo motor naslednje jutro zagnal....

25 inovacij Volva FH

Volvo FH že od začetka spreminja prihodnost. Leta 1993 je spremenil pravila igre ter še vedno orje ledino na področju voznega udobja, varnosti, zmogljivosti in poslovne prilagodljivosti. Tukaj je 25 inovacij, zaradi katerih je Volvo FH postal vodilno ...