Že več kot 50 let rešuje življenja

Z uporabo varnostnih pasov bi bilo mogoče preprečiti približno polovico smrtnih žrtev v nesrečah tovornih vozil. Ključnega pomena je, da vsaka nova generacija voznikov razume, kako pomemben izum je to. Ker nam je reševanje življenj pomembnejše kot kar koli drugega.

Družba Volvo Trucks je vodilna na svetu na področju varnosti

Nočni način voznikom omogoča, da s pritiskom gumba takoj izklopijo vso nepotrebno protisvetlobo armaturne plošče. Zaradi tega se armaturna plošča v voznikovem vidnem polju manj blešči, na vetrobranskem steklu in zunanjih vzvratnih ogledalih pa je manj motečih odsevov. Nočni način je najprimernejši za voznike na velike razdalje, kadar vozijo ponoči ali vzvratno in manevrirajo v težavnih vremenskih razmerah ali zahtevnem okolju, na primer ob priklapljanju ali odklapljanju priklopnikov.

PREPREČEVANJE NESREČ

Naši programi za aktivno varnost so zasnovani za preprečevanje napak, ki povzročijo približno 90 odstotkov vseh prometnih nesreč. Zato pomagamo voznikom, da vidijo bolje. Da jim je udobneje in da ostanejo zbrani. Tovorna vozila opremljamo s sistemi in tehnologijo, ki dvigajo varnost na novo raven.

Zmanjševanje nevarnosti poškodb

Žal se nesreče pač dogajajo – zato so naši programi pasivne varnosti zasnovani za zmanjšanje nevarnosti telesnih poškodb ob nesreči. To pomeni, da si prizadevamo izdelovati tovorna vozila, ki zagotavljajo kar najboljšo zaščito vozniku, sopotnikom in drugim udeležencem v prometu.

Kampanja, ki prikaže, kako je pomembno Videti in biti viden

Kampanja, ki prikaže, kako je pomembno

Videti in biti viden

Izvedite več in prenesite komplet za usposabljanje
Poiščite pooblaščenega prodajalca

Sami se prepričajte o varnosti

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam lahko pokaže prav vse izvrstne varnostne rešitve in odgovori na vsa vaša vprašanja o varnosti.

Poiščite pooblaščenega prodajalca