Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Nova družina tovornih vozil, oblikovana po meri voznika

| Čas za branje: 4 minute | Čas za branje: 4 minute
Volvo Trucks predstavlja štiri nova tovorna vozila z velikim poudarkom na voznikovem okolju, varnosti in produktivnosti.
Z našimi štirimi novimi težkimi tovornimi vozili bodo „naše stranke imele tehtnejše argumente, ko bodo tekmovale za pridobitev najboljših voznikov“, pravi predsednik Volvo Trucks.

„Resnično smo ponosni na to veliko, v prihodnost zazrto investicijo,“ je dejal Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks.

Štiri težka tovorna vozila: Volvo FH, FH16, FM in FMX predstavljajo približno dve tretjini naročil družbe Volvo Trucks. 

Nova Volvo FM in Volvo FMX imata popolnoma novi kabini, pa tudi enake funkcije na instrumentni plošči kot večja tovorna vozila Volvo. Prostornina notranjosti je za do en kubični meter večja, kar zagotavlja več udobja in delovnega prostora.

Varnost je pri modelih Volvo FH in Volvo FH16 še izboljšana z rešitvami, kot so prilagodljivi dolgi žarometi. Sistem izboljša varnost vseh udeležencev v prometu tako, da samodejno izklopi izbrane segmente dolgega svetlobnega snopa LED, ko se tovorno vozilo približa nasproti vozečim vozilom ali vozilu pred sabo. 

Voznikov prostor ima zdaj popolnoma nov vmesnik za informacije in komunikacijo, ki zmanjšuje stres ter motnje tako, da olajša pregled in upravljanje različnih funkcij. Prikaz instrumentne plošče je popolnoma digitalen z 12-palčnim zaslonom, ki vozniku omogoča, da v vsakem trenutku izbere potrebno informacijo. 9-palčni stranski zaslon, ki je na voljo kot dodatna oprema, zagotavlja informacije in razvedrilo, pomoč pri navigaciji, informacije o prevozu ter nadzor s kamerami.  

„Z našimi novimi tovornimi vozili bodo vozniki lahko delali še varneje in produktivneje, našim strankam pa bodo dala tehtnejše argumente, ko bodo tekmovale za pridobitev najboljših voznikov,“ nadaljuje Roger Alm. 

Volvo FH16

Združitev udobja in moči
Nova generacija vozil Volvo FH16 uspešno združuje novo varnostno opremo, delovno okolje, ki se osredotoča na voznika, in najnovejšo tehnologijo. Povečana nosilnost sprednje osi in pomožna os pred ali za pogonsko osjo z boljšimi krmilnimi koti izboljšujeta manevrske sposobnosti in produktivnost. Nadgrajena armaturna plošča vključuje nove priročne odlagalne prostore in popolnoma digitalni 12-palčni zaslon instrumentne plošče visoke ločljivosti. Za posebej zahtevne prevoze je na voljo nov sklop osi z nosilnostjo 38 ton.

NAJPOMEMBNEJŠE ZNAČILNOSTI
– Prilagodljivi dolgi žarometi, ki izboljšajo varnost vseh udeležencev v prometu.
– Povečana nosilnost sprednje osi in pomožna os pred ali za pogonsko osjo z boljšimi krmilnimi koti.
– Nov sklop osi z nosilnostjo 38 ton za posebej zahtevne prevoze.
– Izbirni 9-palčni stranski zaslon.

Volvo FH

Vrhunska bivalna izkušnja pri prevozih na dolge razdalje
Novi Volvo FH prinaša na novo zasnovano kabino, inovativno varnostno opremo in delovno okolje, osredotočeno na voznika Središče posodobljenega notranjega delovnega prostora je posodobljena armaturna plošča s popolnoma digitalnim 12-palčnim zaslonom instrumentne plošče visoke ločljivosti. Na zunanjem delu vozila so prilagodljivi dolgi žarometi, ki izboljšajo varnost vseh udeležencev v prometu. Z različnimi konfiguracijami pogonskega sklopa in šasije lahko Volvo FH popolnoma prilagodimo za najrazličnejše načine uporabe, omogočajo pa tudi občutno varčevanje z gorivom in zmanjšanje emisij CO2

NAJPOMEMBNEJŠE ZNAČILNOSTI
– Prilagodljivi dolgi žarometi, ki izboljšajo varnost vseh udeležencev v prometu.
– Na številnih evropskih trgih je na voljo motor na LNG, ki izpolnjuje zahteve standarda Euro 6.
– Izbirni 9-palčni stranski zaslon.
– Nov sistem dvojnih akumulatorjev zagotavlja vzdrževanje rezervne energije za zagon motorja.

Volvo FM

Udobno delovno mesto
Novo težko tovorno vozilo Volvo FM je zasnovano kot vrhunsko delovno mesto na kolesih. Popolnoma nova kabina je aerodinamične oblike, dvignjena stebrička A pa poskrbita za dodaten kubični meter prostora in več svetlobe. Nov volan z možnostjo nagiba vozniku omogoča bolj ergonomski položaj za vožnjo. V notranjosti izstopa nova armaturna plošča s sodobnim 12-palčnim zaslonom instrumentne plošče visoke ločljivosti z uporabniku prijaznim vmesnikom. Poleg izboljšane vidljivosti za voznike je varnostna izboljšava v novem modelu Volvo FM tudi prilagodljivi tempomat (ACC), ki zdaj deluje pri vseh hitrostih vse do popolne zaustavitve. 

NAJPOMEMBNEJŠE ZNAČILNOSTI
– Nova kabina aerodinamične oblike z več prostora.
– Boljša vidljivost z nižjimi vrati, novimi vzvratnimi ogledali in kamero na sopotnikovi strani, ki se vklopi ob zavojih.
– 12-palčni digitalni zaslon s štirimi različnimi pogledi.
– Izbirni 9-palčni stranski zaslon.

Volvo FMX

Zanesljiva dostava – na cesti in drugih podlagah
Novi Volvo FMX se ponaša s popolnoma novo kabino, večjo nosilnostjo in inovativno varnostno opremo. Na voljo je z najtežjim dodatkom družini šasij, ki jih ponuja Volvo – izbirnim sklopom osi z nosilnostjo 38 ton, ki omogoča do 150 ton največje skupne mase kompozicije. Za posebej zahtevne načine uporabe, na primer v rudarstvu, je kot dodatna oprema na voljo jeklena strešna loputa s kljuko zasilnega izhoda, ki odstrani celotno loputo. V prostorni notranjosti izstopata sodobna dinamična instrumentna plošča z 12-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in nov volan z možnostjo nagiba, ki vozniku omogoča bolj ergonomski položaj za vožnjo.

NAJPOMEMBNEJŠE ZNAČILNOSTI
– Popolnoma nova kabina z robustno zunanjostjo.
– Izbirni sklop osi z nosilnostjo 38 ton, ki omogoča do 150 ton največje skupne mase kompozicije.
– Nova plošča za preprečevanje zdrsa pogonskih koles, ki vozniku pomaga pri ukrepanju v morebitno nevarnih razmerah.
– Izbirni 9-palčni stranski zaslon.

Povezane novice