Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Pogodba Volvo Flexi-Gold – servisna pogodba glede na uporabo za prevoznike, ki želijo večjo prilagodljivost

| Čas za branje: 2 minuti | Čas za branje: 2 minuti
Nova pogodba Flexi-Gold družbe Volvo Trucks ponuja varnost dolgoročne servisne pogodbe z možnostjo stalnega prilagajanja vzdrževanja in stroškov uporabi.
Tovorno vozilo Volvo se med sončnim zahodom pelje ob jezeru

Veliko prevozniških podjetij posluje na nepredvidljivih in spreminjajočih se trgih, servisne pogodbe pa zahtevajo stabilnost ter dolgoročno načrtovanje. To je protislovje, ki ga rešuje nova pogodba Volvo Flexi-Gold.

„Že prvi dan dela na tem področju sem lahko ugotovil, da bi se lahko običajna pogodba o storitvah razumela kot toga in statična,“ pojasni Thomas Niemeijer, vodja poslovnega razvoja za servisne pogodbe, ki je sooblikoval koncept Flexi-Gold.

Flexi-Gold ponuja enako pokritost in razpoložljivost kot zlata pogodba (Gold) po primerljivi ceni, vendar s precej večjo prilagodljivostjo spreminjajočim se poslovnim potrebam.

„Od štiri do sedem let vnaprej morate vedeti, koliko boste prevozili vsako leto, in malo ljudi v naši panogi lahko to napove toliko prej. Tako smo začeli raziskovati, kako bi lahko razvili ponudbo, ki bi strankam zagotovila večjo prožnost med obdobjem dolgoročne pogodbe.“

S pogodbo Volvo Flexi-Gold je stranki na voljo 40-odstotni prilagodljiv razpon, pri katerem lahko letno število prevoženih kilometrov v obeh smereh za 20 odstotkov odstopa od dogovorjenega števila. Strankin račun se vsak mesec določi glede na to, koliko je prevozilo njeno vozilo. „Preprosto – če vozite manj, plačate manj, in obratno,“ razloži Thomas Niemeijer. „Flexi-Gold nudi enako pokritost in razpoložljivost kot zlata pogodba (Gold) po primerljivi ceni, vendar s precej večjo prilagodljivostjo spreminjajočim se poslovnim potrebam.“

Nova servisna pogodba na podlagi uporabe je mogoča zaradi napredka na področjih povezljivosti in telematike, ki vozilom omogočata sprotno poročanje o kilometrini družbi Volvo Trucks. „K dejanski uresničitvi tega koncepta so prispevali trije trendi,“ doda Thomas Niemeijer. „Obstaja jasna in stalno rastoča potreba strank po večji prilagodljivosti, opažamo pa tudi večjo pripravljenost za spreminjanje poslovnih modelov in drugačen pristop k stvarem. Imamo tudi tehnologijo, s katero lahko ponudimo servisne pogodbe na podlagi uporabe.“

Pogodba Volvo Flexi-Gold je na voljo na izbranih evropskih trgih in jo bomo v bližnji prihodnosti postopoma uvedli na nove trge.

Šest prednosti pogodbe Volvo Flexi-Gold

1. Omogoča prilagodljivost
Četudi imate s strankami samo kratkoročne pogodbe ali poslujete na vedno bolj nepredvidljivem in negotovem trgu, se lahko pogodba Volvo Flexi-Gold stalno prilagaja vašim potrebam, hkrati pa zagotavlja varnost dolgoročne pogodbe.

2. Usklajeno z vašim denarnim tokom
Ker računi temeljijo na dejanski vožnji, je vaša finančna izpostavljenost omejena. To je zlasti koristno za stranke, ki so v poslu izpostavljene sezonskim spremembam in nihajočemu povpraševanju.

3. Glede na uporabo
Plačajte to, kar potrebujete – nič več, nič manj. Vsak račun temelji na opravljeni vožnji v zadevnem mesecu, urnik vzdrževanja pa se stalno prilagaja ustrezno kilometrini, tako da zagotovimo optimalno raven oskrbe.

4. Prihranjene skrbi
Tako kot zlata pogodba Volvo tudi pogodba Flexi-Gold zagotavlja kar največjo razpoložljivost. Ker strankam ni treba skrbeti glede nepričakovanih računov za popravila, se lahko osredotočijo na svoj posel.

5. Nižji skupni stroški lastništva
Prilagodljivost poenostavi sklenitev dolgoročne pogodbe in posledično pomeni tudi nižje skupne stroške lastništva pri vseh servisnih pogodbah.

6. Manj dokumentacije
Vsi računi se izračunajo samodejno, pogodba pa je brez dodatnih računov za prekoračitev kilometrine. Kupec lahko prosto vozi v dogovorjenem 40-odstotnem razponu, zato nista potrebna dodatna administracija in čas.