Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Ostanite povezani z digitalnim vmesnikom Volvo Connect

| 3 Čas za branje | 3 Čas za branje
Prilagodljiv digitalni vmesnik Volvo Connect podjetja Volvo Trucks povezuje ključne vidike prevozniške dejavnosti na enem mestu, pri tem pa razpoložljivost in produktivnost tovornih vozil dviguje na višjo raven.

Podjetje Volvo Trucks je razvilo Volvo Connect – prilagodljivo, dolgoročno digitalno rešitev za podporo vseh vidikov prevozniške dejavnosti s povezovanjem pomembnih funkcij in aplikacij v eno uporabniku prijazno platformo. 

Do rešitve Volvo Connect je mogoče dostopati kadarkoli in kjerkoli prek različnih naprav in zaslonov različnih velikosti. Intuitivni vmesnik uporabnikom omogoča načrtovanje poti, upravljanje časov vožnje in počitka ter sledenje lokacijam tovornih vozil, da se zagotovi spremljanje njihovega napredka. Prav tako je z njim preprosto najti programe servisiranja ter preveriti zgodovino popravil in vzdrževanja vozil, kar bo prispevalo k zmanjšanju nenačrtovanih postankov ter ohranjalo brezhibno delovanje tovornih vozil. 

Naročniki si lahko ogledajo podrobna poročila, ki analizirajo ključne elemente njihovega poslovanja, kot so uspešnost voznikov, učinkovitost porabe goriva in vpliv na okolje. Poročila tudi poudarjajo področja, ki jih je mogoče izboljšati, ter podajajo priporočila o tem, kako doseči izboljšave. Platforma je uporabna tudi za dispečerje in voznike, ki morajo ostati v stiku in si izmenjevati ustrezne informacije, kot so prometne zamude ali hitrejše poti.

„Z združevanjem povezljivosti in analize podatkov odpiramo nove priložnosti za zagotavljanje podpore strankam. In to je glavni namen rešitve Volvo Connect.“

Ključno je, da je vmesnik Volvo Connect prilagodljiv in ga je mogoče preprosto prilagoditi individualnim potrebam. Poročila je mogoče konfigurirati na podlagi parametrov, ki so pomembni za posamezno podjetje, informacije pa si lahko ogledamo in uredimo po osebnih željah. 

„Tržnica“, kjer se lahko uporabniki naročijo na naraščajoče število inovativnih storitev podjetja Volvo Trucks in njegovih partnerjev, pomembnih za njihovo poslovanje, zagotavlja, da se bo Volvo Connect nenehno razvijal in da bo ostajal v ospredju digitalnih storitev za dejavnosti, ki vključujejo tovorna vozila.  

„Z združevanjem povezljivosti in analize podatkov odpiramo nove priložnosti za zagotavljanje podpore strankam. In to je glavni namen rešitve Volvo Connect,“ pravi Karin Falk, višja podpredsednica za kakovost na področju storitev in strank. 

Značilnosti in dejstva

Zemljevidi
S čistim, jasnim pogledom lahko preprosto spremljate položaj svojih vozil. Pojavna okna omogočajo več podrobnosti, kot so stanje vozila, opozorila in voznikovi časi. Oglejte si položaje vozil v realnem času ter informacije o prometu in cestah, nivojih goriva in zgodovinskih lokacijah. 

Poročila
Inteligentna, preprosta poročila, prilagojena vašim potrebam in željam. Zbira in analizira podatke o vozilu in vozniku. Prikazuje, kje je mogoče zmanjšati porabo goriva ter s tem stroške in emisije CO2. Spremlja ključne varnostne kazalnike. 

Sredstva
Pridobite takojšen pregled stanja celotnega voznega parka ter z enim klikom preverite trenutno stanje posameznega sredstva v realnem času. Oglejte si podatke nadzora tlaka v pnevmatikah, opozorila, svarila in obvestila. 

Koledar
Hitro in preprosto pregledovanje načrtovanih storitev in popravil za vaša tovorna vozila. Dodate lahko tudi svoje dogodke za druge dejavnosti, povezane z vozili in sredstvi, ter potrjene rezervacije iz delavnice podjetja Volvo Trucks za upravljanje razpoložljivosti vozil. 

Dejavnost voznika
Poenostavlja načrtovanje z zagotavljanjem natančnih informacij in priporočil glede dejavnosti voznika. Oglejte si seznam voznikov, njihovo trenutno dejavnost in preostali dovoljeni čas vožnje. Vključuje prenos tahografskih podatkov, poročila o kršitvah in dejavnostih ter napovedi časov voznikov.

Delavniška zgodovina
Ponuja pregled zgodovine popravil in vzdrževanja ter podrobnosti del, opravljenih na posameznem vozilu v delavnici podjetja Volvo Trucks, kar vam pomaga zmanjšati nenačrtovane ustavitve in ohraniti brezhibno delovanje tovornih vozil. 

Preprost začetek
Volvo Connect je na voljo brezplačno. Vendar je pomembno, kakšne podatke vnesete in kako ga uporabljate. Naročite se na storitve, ki jih želite in ki dodajo vašemu poslovanju vrednost.

Dostop na podlagi vlog
Od lastnikov tovornih vozil in upravljavcev voznih parkov do voznikov, dispečerjev in administratorjev – vsakdo ima lahko koristi. Uporabniki dostopajo do funkcij, informacij in novic, ki so zanje najpomembnejše, na podlagi svojih vlog.

Po vaši meri
Volvo Connect je preprosto prilagoditi individualnim zahtevam. O tem, kako so stvari prikazane in urejene, odločate vi. Poleg tega je mogoč dostop prek vrste naprav kjerkoli in kadarkoli.

Tudi za mešane vozne parke
Volvo Connect omogoča tudi integracijo podatkov iz zunanjih sistemov ter uporabo podatkov iz vseh vaših vozil – ne glede na znamko.