Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

25 junakov modela Volvo FH

Volvo FH je tovorno vozilo za voznike. Toda preden pride do voznika, gre skozi misli in roke velikega števila prizadevnih zaposlenih. Tukaj je 25 junakov, ki vlagajo veliko truda v to, da vsako tovorno vozilo Volvo FH prispeva k vašemu poslovnemu uspehu.
Moški stoji pred modelom Volvo FH
Moški stoji pred modelom Volvo FH

25: Stig Falk. Göteborg, Švedska
Industrijski oblikovalec (1993)

– Ob predstavitvi modela Volvo FH leta 1993 sem delal kot industrijski oblikovalec. Najbolj ponosen sem na to, da smo z izdelavo začeli v tako zgodnji fazi postopka in da smo že vedeli, kaj želimo narediti. Ko danes vidim model Volvo FH, sem zadovoljen.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

24: Wijnand van den Brink. Beesd, Nizozemska
Vodja službe za posebne izdelke in inovacije
  

– Še vedno menim, da je bila predstavitev modela Volvo FH leta 1993 izjemna. To je bila prava revolucija, kar zadeva kabino in tehnologijo motorja. Navdušenje prodajalcev in strank je preseglo vsa pričakovanja, kar se je jasno odražalo v številu naročil. Zame osebno je bilo čudovito, da sem dejavno sodeloval pri prenosu znanja z nizozemskega trga na sedež družbe Volvo in obratno ter pri prilagajanju tovornih vozil posebnim zahtevam nizozemskega trga.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

23: Staffan Rödjedal. Göteborg, Švedska
Višji produktni vodja, Volvo FH

– Volvo FH je zasnovan tako, da privabi najboljše voznike in hkrati lastniku zagotavlja kar največjo produktivnost. 

Ženska v okolju garaže

22: Raili Riiberg. Talin, Estonija
Vodja prodaje in trženja v družbi Volvo Trucks

– Leta 2012 sem bila del ekipe v Göteborgu, zadolžene za predstavitev modela Volvo FH4. Z zadovoljstvom sem spremljala dostavo tovornih vozil strankam v Estoniji. Moja naloga je, da poskrbim za to, da se naše stranke vključijo v skupnost Volvo in uživajo v vožnji s tovornimi vozili. Z majhno in odlično prodajno ekipo zagotavljamo, da so tovorna vozila Volvo FH na kar najboljši način dostavljena strankam.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

21: Thomas Thuresson. Lundby – Göteborg, Švedska
Vodja segmenta – prevozi na velike razdalje

– Volvo FH od leta 1993 postavlja nove standarde v prevozništvu. Moja globalna odgovornost je zagotoviti, da se to nadaljuje, da spodbujamo napredek in da bo tovorno vozilo Volvo FH vedno prva samoumevna izbira strank.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

20: Mats Karlsson Lindh. Göteborg, Švedska
Direktor, načrtovanje izdelkov

– 35 let svojega življenja sem posvetil razvoju in nadgradnji tovornih vozil Volvo. V teh letih sem bil udeležen pri vseh glavnih posodobitvah. Zelo koristno je bilo videti in slišati mnenja strank o novicah, ki smo jih predstavili. To ti da veliko energije za nadaljnje delo, da poskušaš ponovno preseči pričakovanja strank.

Nasmejana ženska

19: Sonia Rodrigues. Curitiba, Brazilija
Koordinatorica proizvodnje na liniji F

– Moja naloga pri zagotavljanju, da je Volvo FH odlično tovorno vozilo, je vodenje zavzetih ljudi, ki izdelujejo visokozmogljivo vozilo, ki navdušuje in je predmet občudovanja vseh udeležencev v prometu.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

18: Eskil Sturesson. Göteborg, Švedska
Glavni inženir

– Kot glavni vodja projekta za Volvo FH, ki je bil predstavljen leta 2002, mi je bilo v čast sodelovati s čudovito ekipo, ki je razvila uspešno tovorno vozilo Volvo FH!

Ženska v tovarniškem okolju

17: Simona Hanoun. Tuve – Göteborg, Švedska
Monterka

– Po najboljših močeh opravljam svoje naloge na šasiji osnovnega modula, da bi stranke prejele brezhibno tovorno vozilo visoke kakovosti.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

16: Roman Trosin. Talin, Estonija
Območni vodja, VFS Estonia

– Strankam, ki želijo kupiti tovorno vozilo Volvo FH, zagotavljam prilagodljive in pametne finančne rešitve. Tesno sodelujem s prodajnim osebjem skupine Volvo, da bi strankam zagotovil ustrezne podporne storitve za njihova tovorna vozila FH.

Nasmejana ženska

15: Ida Leitner. Tuve – Göteborg, Švedska
Monterka

– Moja naloga je zagotavljanje, da bodo stranke zadovoljne s kakovostnim natovarjanjem v zabojnik.

Moški, ki stoji pred posebno različico Volvo FH 25

14: Martin Tomlinson. Warwick, Združeno kraljestvo
Vodja predstavitve izdelkov, Združeno kraljestvo in Irska

– Strankam in novinarjem predstavljam Volvo FH, najboljše tovorno vozilo na trgu.

Moški v tovarniškem okolju

13: Diogo Dias dos Santos. Curitiba, Brazilija
Proizvodnja GTO E&BM

– Vsak dan intenzivno in zavzeto delamo ter smo vedno osredotočeni na uspeh stranke. Naša ekipa skrbi za izdelavo številnih vozil, pri tem pa si vedno prizadevamo za varno in zdravo okolje, saj nam to omogoča zagotavljanje odlične kakovosti.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

12: Glenn Johansson. Göteborg, Švedska
Vodja službe za varnost izdelkov

– Ko je družba Volvo Trucks leta 1995 kot prvi proizvajalec težkih tovornih vozil predstavila voznikovo varnostno zračno blazino, sem bil zaposlen kot vodja projekta varnostnih zračnih blazin. Poleg vseh izzivov, kot je bil sam razvoj sistema varnostne zračne blazine, sem najboljši dokaz splošne varnosti pri trčenju modela FH dobil leta 1997, ko je nemški časopis na naslovnici objavil novico: „Zahvaljujem se bogu in Volvu, da sem preživel trčenje“. To je bila izjava voznika tovornega vozila Volvo FH, opremljenega z varnostno zračno blazino, ki je na avtocesti pri visoki hitrosti trčil v zadnji del parkiranega tovornega vozila. Voznik je po trčenju izstopil iz kabine brez poškodb in se čez nekaj dni vrnil v službo. 

Moški stoji pred modelom Volvo FH

11: Sander Kõivuste. Tartu, Estonija
Prodajni referent

– Zaposlen sem kot prodajni referent in sem ambasador blagovne znamke Volvo, ki skrbi, da je stranka ob prevzemu modela Volvo FH ustrezno usposobljena za kar najboljšo uporabo tovornega vozila. Vedno sem trudim delovati v najboljšem interesu stranke.

Ženska v pisarniškem okolju

10: Shilpa Vijayakumar. Bangalore, Indija
Strojna inženirka, zavore in pnevmatike

– Ukvarjam se z zavorami in njihovimi moduli za računalniško podprto načrtovanje (CAD), vključno z njihovim dokumentiranjem, zato je moja naloga zagotoviti, da so v vsako tovorno vozilo vgrajeni ustrezni deli. 

Moški stoji pred modelom Volvo FH

9: Björn Andersson. Göteborg, Švedska
Višji glavni inženir

– Že 44 let se ukvarjam z ustvarjalno in inovativno tehnologijo, tako sem na primer sodeloval pri izdelavi prve varnostne zračne blazine za težka tovorna vozila in razvoju volanskega droga za Volvo FH, ki je še danes vrhunski. To delo je bilo in je še vedno vznemirljivo.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

8: John Comer. Warwick, Združeno kraljestvo
Vodja upravljanja izdelkov

– Zame je velika čast in privilegij, da lahko sodelujem pri razvoju modela Volvo FH ter spremljam, kakšen napredek je dosegel v zadnjih 25 letih in, kar je še pomembnejše, kakšen uspeh je prinesel strankam. Decembra 1992 sem vozil prvo testno tovorno vozilo iz Göteborga v Lockerbie v Združenem kraljestvu. Med vožnjo po avtocesti M6 sem mislil, da bo v smeri proti jugu prišlo do velike nesreče, saj so vsi vozniki tovornih vozil uporabljali CB-radio in stegovali vrat, da bi si lahko bolje ogledali privlačen aerodinamičen profil. Osupljiv leta 1993 in še vedno privlačen – vse najboljše modelu Volvo FH ob 25. obletnici.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

7: Claudio Gallerani. Boltiere – Zingonia, Italija
Komercialni direktor

– Moje celotno delovno življenje in kariera pri družbi Volvo sta tesno povezana z modelom Volvo FH že od njegove prve predstavitve leta 1993. Od takrat v vseh teh letih spremljam rast tega enkratnega tovornega vozila v vseh fazah razvoja: vedno inovativen, vedno korak pred konkurenti. Vsakodnevna prodaja tega modela me vedno navdaja z novim zadovoljstvom in motivacijo za prihodnost.

Nasmejan moški

6: Anjan YVK. Bangalore, Indija
Višji inženir – podpora za posebna vozila in strankine predelave

– Ukvarjam se s tehničnimi rešitvami in podporo pri predelavah vozil za izpolnjevanje edinstvenih zahtev strank. 

Ženska, ki stoji pred modelom Volvo FH

5: Raquel Amadori. Curitiba, Brazilija
Nabavna referentka v Volvo Group Latin America

– Sem nabavna referentka v skupini Volvo. Odgovorna sem za razvoj novih delov za tovorna vozila in spremljanje uspešnosti dobavne verige. Moje naloge vključujejo pogajanje o najboljših pogojih za dobavo linije izdelkov Volvo. Zadolžena sem za notranjost kabine ter razvijam nov sedež, ležišče, notranje obloge in zavese za tovorno vozilo Volvo FH.

Moški v pisarniškem okolju

4: José Miguel Alberquilla. Madrid, Španija
Vodja službe za komercialne ponudbe na trgu servisiranja

– Predstavitev modela FH je bil moj prvi velik dogodek v družbi Volvo. Danes in v prihodnje si želim zastopati vse zaposlene v službi za poprodajo v teh 25 letih, da bi ohranili visoko kakovost modela FH na cesti.

Moški stoji pred modelom Volvo FH

3: Marius Beniulis. Vilna, Litva
Vodja komercialne skupine za trg servisiranja

– Skupaj s sodelavci sem odgovoren za uspešno delo oddelka za trg servisiranja. Sodelujemo s servisi in prodajo izdelkov, analiziramo skupine izdelkov in segmente strank ter ustvarjamo različne promocije in posebne ponudbe za servisiranje. Vsak dan prihajam v službo z zavedanjem, da se uspeh podjetja začne s tem, kaj lahko storim za izboljšanje kakovosti. Tudi najmanjše izboljšave na koncu prinašajo velike spremembe.

Ženska v pisarniškem okolju

2: Catarina Notemyr. Göteborg, Švedska
Vodja ekipe

– Leta 1989 sem začela delati v delavnici za makete v družbi Volvo Trucks kot izdelovalka maket. Od prvega dne sem ustvarjala makete za kabino modela Volvo FH. Od takrat delam kot vodja ekipe v delavnici za makete/prototipe, kjer razvijamo kakovostno kabino z nenehnimi izboljšavami.

Moški v tovarniškem okolju

1: Aguinaldo Oliveira. Curitiba, Brazilija
Proizvodnja GTO E&BM

– Sem vodja ekipe in sem zadolžen za končne različice tovornih vozil FH. Izvajamo preizkušanja delovanja vozil in potrdimo celoten postopek sestavljanja, da je tovorno vozilo lahko dostavljeno našim strankam. Volvo FH je varno, izjemno trpežno in zelo udobno vozilo ter – in to je najpomembnejše: vanj je vloženo skupno razmišljanje o uspehu stranke.