Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

25 krajev, kjer je Volvo FH kot doma

Od zasneženih in poledenelih cest do vročine in puščav. Čez gore in planote. Volvo FH je tovorno vozilo, ki premaga vsak izziv in vsako podnebje. Volvo FH je od leta 1993 tovorno vozilo, ki izpolnjuje pričakovanja strank. Po 25 letih Volvo FH še vedno spodbuja napredek – in presega pričakovanja. Tukaj je 25 različnih vremenskih izzivov, s katerimi se Volvo FH lahko spopade. Vam je kateri najljubši za vožnjo?
Volvo FH med nočno vožnjo po snegu

25: Zasnežene in poledenele ceste so lahko nevarne. Volvo FH skrbi za vašo varnost s funkcijami, kot sta elektronski program stabilnosti in Volvov dinamični krmilni sistem.

Volvo FH med vožnjo po snegu

24: Med vožnjo po klancu navzdol motorna zavora Volvo zagotavlja vrhunsko zavorno moč. Tudi v zahtevnih razmerah.

Volvo FH med vožnjo v klanec

23: Med vožnjo po gorskih cestah je težko zagotoviti varčno porabo goriva. S tempomatom s predvidevanjem I-See lahko še zmanjšate porabo goriva.

Volvo FH med vožnjo v klanec

22: Vožnja v strme klance zahteva veliko zmogljivost. Volvo FH vse od predstavitve na trgu leta 1993 zagotavlja izjemno moč na vseh topografijah.

Volvo FH med vožnjo pred gorsko pokrajino

21: Volvo FH ni le vozilo, ampak tudi delovni in bivalni prostor. Pri vožnjah na dolge razdalje je pomembno voznikovo udobje. Volvo FH je že od leta 1993 narejen za voznike. Z obsežnim preizkušanjem z resničnimi vozniki se je kabina še naprej razvijala.

Volvo FH med vožnjo po ovinkastem mostu

20: Natančno krmiljenje je pomembno, kjer koli že ste. Volvov dinamični krmilni sistem na ovinkastih cestah vozniku omogoča še boljše obvladovanje smeri ter zmanjšuje obremenitve hrbta in vratu.

Volvo med vožnjo po ovinkasti cesti

19: Vožnja v bližini oceana ali ob močnem nalivu je prava preizkušnja za kakovost laka. Volvo FH je lakiran z dvema slojema zaščitnega sredstva proti koroziji, in sicer pred slojema temeljne barve in barve. Ali veste, da si lahko Volvo FH izberete v več kot 650 različnih barvah?

Volvo FH med vožnjo v pristanišču

18: Menjalnik I-Shift s prestavami za počasno vožnjo Volvu FH omogoča prevoz težjih tovorov. Tako boste lahko sprejeli še več poslov.

Volvo FH med vožnjo po veličastni pokrajini

17: Vse ceste niso prometne. Da bi voznik ostal zbran, je v Volvo FH vgrajenih več sistemov, ki zaznavajo nepravilen način vožnje in voznika opozorijo, ko potrebuje odmor.

Bližnji posnetek Volva FH

16: Dobra vidljivost vam je v pomoč na cesti. Volvo FH je z leti pridobil večje vetrobransko steklo, ki ustvarja še boljši delovni prostor za voznike.

Tovorno vozilo Volvo FH na gorskem terenu

15: Zmanjšanje stroškov goriva prinaša večji čisti dobiček. Z Volvovim programom usposabljanja voznikov lahko vozniki pridobijo znanje ter se seznanijo z orodji za dodatni prihranek in zmanjšanje emisij.

Volvo FH med vožnjo po zeleni pokrajini

14: Volvo FH od predstavitve na trgu leta 1993 prevoznikom pomaga dosegati dobre rezultate. To tovorno vozilo je vsestransko in izdelano za vse vrste prevozov. Hkrati pa zagotavlja izjemno varčno porabo goriva – ter tako zmanjšuje stroške in emisije.

Volvo FH med vožnjo po zeleni pokrajini

13: Ohranjanje zelene narave je pomembno za družbo Volvo Trucks. Z Volvom FH je pot do nižjih emisij potovanje, ki se nikoli ne konča. Ob tem pa ohranja enake ravni zmogljivosti, kot jih stranke pričakujejo.

Volvo FH med hitro vožnjo

12: Ohranjanje visoke povprečne potovalne hitrosti povečuje vašo učinkovitost in prihrani gorivo. Volvo FH se nenehno razvija z novimi funkcijami in rešitvami. Kombinacija izjemne zavorne moči in zmogljivosti pogonskega sklopa daje Volvu FH enkratno prednost.

Volvo FH med vožnjo po zeleni pokrajini

11: Volvo FH je trikrat prejel naziv „tovorno vozilo leta“. Nazadnje so žirijo prepričali inovativna kabina in visokotehnološki sestavni deli pogonskega sklopa.

Bližnji posnetek Volva FH

10: Podpora za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu zagotavlja varnost voznikov tako, da s kamero spremlja oznake na cestišču in voznika opozori, če nenamerno zapelje čez označbe voznega pasu.

Volvo FH med vožnjo po veličastni pokrajini

9: Udobje med vožnjo je pomembno. Zlasti na dolgih razdaljah. Z intenzivnim preizkušanjem z resničnimi vozniki so pri družbi Volvo Trucks spoznali, kaj vozniki cenijo. Tako je imel Volvo FH ob predstavitvi dobro izhodišče. Še danes velja, da je Volvo FH tovorno vozilo za voznike.

Dva Volva FH med vožnjo v klanec

8: Sistemi aktivne varnosti so bili v Volvo FH uvedeni postopoma. En primer je opozorilo pred trkom z zaviranjem v sili, ki združuje radar in kamero, da prepoznava vozila pred tovornim vozilom.

Volvo FH stoji v sušni pokrajini

7: Volvo FH zagotavlja varnost in udobje voznika, tudi ko stoji. Ena najnovejših funkcij je I-Park Cool. To je sistem klimatizacije, ki vozniku omogoča krepčilen spanec – ne glede na vremenske spremembe.

Bel Volvo FH med vožnjo v klanec

6: Menjalnik I-Shift z dvojno sklopko med vožnjo po hribovitem terenu pomaga zmanjšati porabo goriva, saj omogoča hitro in tekoče prestavljanje, kar preprečuje izgubo vrtljajev motorja.

Volvo FH med vožnjo po gorski cesti

5: Volvo FH ima ene najprepoznavnejših žarometov na cesti. Vendar njihova odlika ni le to, da so videti lepo, temveč tudi zagotavljajo, da je tovorno vozilo vidno drugim udeležencem v prometu. Oblikovani po navdihu ledu in skandinavskih zim. Visokointenzivnostne razelektritvene sijalke v žarometih so tudi prijetnejše za oči voznikov in drugih udeležencev v prometu. 

Tovornjak cisterna Volvo FH

4: Vožnja v vročem in prašnem podnebju je izziv. Vendar je to izziv, v katerem je Volvo FH uspešen. Volvo FH je pred predstavitvijo na trgu leta 1993 prestal obsežne preizkuse v vročih podnebjih na območjih Arizone v ZDA in Zahodne Avstralije.

Volvo FH v sončnem zahodu

3: Ob močnem vetru lahko vožnja postane zahtevna. Volvov dinamični krmilni sistem odpravlja vpliv močnega bočnega vetra in tako zmanjšuje obremenitev za voznike.

Volvo FH v sončnem zahodu ob morju

2: Ob izstopanju iz tovornega vozila in vstopanju vanj je pomembno, da se počutite varne. Volvo FH je na voljo s sistemom zaščite pred krajo, ki vključuje alarmno sireno z jakostjo 105 decibelov, da boste povsod ostali varni.

Volvo FH med vožnjo v sončnem zahodu

1: Nihče ne ve, kaj prinaša prihodnost. Ena stvar, na katero se lahko zanesete, je Volvo FH.