Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Olajšana elektromobilnost. Električna tovorna vozila so tukaj.

Na trgu obstajata velik interes za električna tovorna vozila ter zanimanje za razumevanje možnosti te nove tehnologije elektrificiranega prevoza in njene praktične uporabe v vsakodnevnem poslovanju. Premik k elektromobilnosti bo prinesel tišji, čistejši in bolj trajnosten prevoz tovora. Prehod na novo družbo z bolj trajnostnim prevozom vključuje nove razmisleke in tudi nove priložnosti.
Električna tovorna vozila

Nemoten prehod z družbo Volvo Trucks

Pri Volvo Trucks želimo poskrbeti za preprost prehod na elektromobilnost. Ta pristop je celovit, saj ponuja rešitve na podlagi individualnih potreb vsake stranke, kot so vozni cikel, nosilnost, razpoložljivost, doseg in drugi parametri. Naš cilj je strankam vedno ponuditi visoki razpoložljivost in produktivnost. Ob upoštevanju celotne slike ponujamo ustrezno kombinacijo izdelkov in storitev za optimiziranje vsakodnevnih opravil. To zagotavljamo s svetovno mrežo pooblaščenih prodajalcev in serviserjev.

Prehod na električni pogon

Zakaj elektromobilnost?

Tišja mesta
Hrup obremenjuje ljudi in okolje. Električna tovorna vozila omogočajo bistveno znižanje ravni hrupa in obremenitve s hrupom. 

Čistejši zrak v mestih
Elektromobilnost je pomemben del cilja družbe Volvo Trucks za prehod na vizijo ničnih emisij, zato sodelujemo z mesti po vsem svetu, ki si dejavno prizadevajo izboljšati kakovost zraka.

Boljši prometni tok
Tišja tovorna vozila omogočajo opravljanje široke palete prevozov zunaj prometnih konic, denimo zgodaj zjutraj, pozno zvečer ali celo ponoči. To prispeva k razbremenitvi cest v času prometnih konic.

Boljši delovni dnevi
Električna vozila olajšajo življenje voznikom. Tišja vožnja je skupaj z ničnimi emisijami izpušnih plinov osnova za bistveno izboljšano delovno okolje znotraj in zunaj vozila. Ker električno tovorno vozilo zagotavlja polno moč in navor pri speljevanju ter bistveno manj tresljajev, ki jih povzroča pogonski sklop, prinaša tudi prijetno izkušnjo vožnje.

Elektromobilnost, Claes Nilsson, Volvo Trucks.
Neizmerno smo ponosni, da lahko predstavimo svoje prvo tovorno vozilo Volvo s popolnoma električnim pogonom, ki je pripravljeno za redni promet. S tem modelom mestom, ki si prizadevajo za trajnostni urbani razvoj, omogočamo, da izkoristijo prednosti prevozov s tovornimi vozili na električni pogon.
Dejstva o elektromobilnosti

Podatki o vozilu Volvo FL Electric

  • Tovorno vozilo s popolnoma električnim pogonom za distribucijo, odvoz odpadkov in druge vrste uporabe v mestnih okoljih, skupna masa kompozicije 16 ton.
  • Pogonski sklop: električni motor z močjo 185 kW, največja moč/trajna izhodna moč 130 kW, menjalnik z dvema prestavama, kardanska gred, zadnja os. Največji navor električnega motorja: 425 Nm. Največji navor na zadnji osi: 20 kNm.
  • Shranjevanje energije: 2–6 litij-ionskih akumulatorjev s skupno zmogljivostjo 100–300 kWh.
  • Doseg: do 300 km.
  • Polnjenje: polnjenje z izmeničnim tokom iz električnega omrežja (22 kW) ali hitro polnjenje z enosmernim tokom prek priključka CCS/Combo2 do 150 kW.
  • Čas polnjenja: od praznih do popolnoma napolnjenih baterij: hitro polnjenje 1–2 uri (polnjenje z enosmernim tokom), nočno polnjenje do 10 ur (polnjenje z izmeničnim tokom) ob največji zmogljivosti akumulatorjev 300 kWh.
  • Prvi dve tovorni vozili Volvo FL Electric bosta za odvoz in recikliranje odpadkov uporabljali podjetje za recikliranja Renova in prevozniško podjetje TGM.
  • Projekt distribucije v mestih zunaj prometnih konic (Off Peak City Distribution) je preučeval učinke nočnega prevoza blaga v središču Stockholma. Ker so se tovorna vozila izognila največjim prometnim konicam, se bili prevozi opravljeni v tretjini časa prevozov podnevi.