Volvo Trucks

SLOVENIJA

×

Povečajte produktivnost voznikov z usposabljanjem

Tečaji, ki jih pri Volvo Trucks pripravijo za usposabljanje voznikov, ponujajo preplet strokovnega in praktičnega znanja, s katerim vozniki povečajo produktivnost vozila.
Slika:
V konkurenčni panogi prevozništva ima usposobljen voznik veliko vlogo pri produktivnosti, porabi goriva in varnosti.

V konkurenčni panogi prevozništva ima usposobljen voznik veliko vlogo. Zato so pri Volvo Trucks pripravili vrsto tečajev za usposabljanje voznikov.
Tečaje, na katerih se vozniki naučijo uporabiti celoten potencial tovornega vozila, pripravi ekipa Volvo Trucks za usposabljanje voznikov, izvajajo pa jih strokovno podkovani inštruktorji.

„Tovorno vozilo Volvo je zmogljivo orodje v rokah voznika. Če ga želi učinkovito voziti, ga mora dobro poznati, da lahko optimalno uporabi vso tehnologijo, ki je na voljo v vozilu,“ pravi Emanuele Piga, direktor za usposabljanje voznikov in podporne storitve pri Volvo Trucks.

Med prednosti usposabljanja lahko uvrstimo večjo dobičkonosnost zaradi večje produktivnosti, manjšo porabo goriva, boljše delovno okolje za voznike in manjšo obrabo vozil.

Usposabljanje tudi privablja in ohranja dobre voznike: „V prevozništvu so dobri vozniki zelo iskani. Z usposabljanjem voznikov skrbimo za dober glas prevozništva in ohranjamo voznike v tej panogi,“ pravi Michael Börjesson, vodja področja storitev za gorivo pri Volvo Trucks.

V letu 2018 bodo pri Volvo Trucks tečajni program še nadgradili in prilagodili posameznim potrebam podjetij in voznikov, ki sodelujejo v programu. 

Prevozništvo – poslovanje in zakonodaja
Predpisi, ki narekujejo voznikovo delovno okolje, so čedalje zahtevnejši. Usposabljanje je zasnovano tako, da pojasni voznikovo vlogo in predpise glede trajanja vožnje in počitka. Na usposabljanju se udeleženci naučijo, kako s pravili dosežejo kar največjo produktivnost ter hkrati zmanjšajo tveganja zaradi utrujenih in preobremenjenih voznikov.

Učinkovita vožnja
Voznik lahko veliko pripomore k varčni porabi goriva, saj se poraba med vozniki lahko razlikuje tudi za 30 odstotkov. Tečajniki se bodo naučili, kako optimalno uporabiti funkcije za varčno porabo goriva in silo premikajočega se tovornega vozila. Z učinkovito vožnjo se torej zmanjšajo stroški, vplivi na okolje in obremenitev voznika.

Varen prevoz
Tovorne enote z različno maso in velikostjo je treba drugače zavarovati. Zavarovanje tovora urejajo strogi predpisi, saj je pomembno, da se tovor ne razrahlja in da se zmanjšajo varnostna tveganja ter preprečijo nesreče in poškodbe tovora ali vozila. Vozniki bodo usvojili še znanje, kako zmanjšati tveganje kraje tovora, ki je čedalje pogostejša.

Zdravje in prva pomoč
Z usvojenim strokovnim in praktičnim znanjem bodo vozniki izboljšali telesno pripravljenost, spočitost in prehrano. Tečaj ponuja pregled ergonomskih načel in udeleženci se naučijo telesnih vaj, ki se lahko izvajajo za volanom in preprečujejo poklicne poškodbe. Naučili se bodo še, kaj storiti ob nesreči in kako nuditi prvo pomoč (vključno z oživljanjem).

Varna vožnja
Varna vožnja zmanjšuje nevarnost poškodb in stroške ter povečuje razpoložljivost. Lahko tudi odloča o uspehu ali neuspehu prevozniških podjetij. Najbrž si nobeno podjetje ne želi, da bi bilo njihovo vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči, osrednja novica. Vozniki bodo po končanem tečaju bolje razumeli in obvladali nevarnosti, ki jih spremljajo med vožnjo. Podrobno se bodo tudi seznanili z varnostnimi funkcijami tovornega vozila.

Delo v gradbeništvu
Kako lahko voznik tovornega vozila za gradbeništvo prepreči, da bi obtičal v blatu? Ali da bi se na neizprosnem terenu celo prevrnil? Na tem edinstvenem tečaju bodo udeleženci spoznali vsakodnevne izzive, ki spremljajo vožnjo po gradbiščih, na katerih je neraven in nevaren teren že kar stalnica, in se naučili uporabljati funkcije, ki so posebej razvite za tovorna vozila za gradbeništvo. Tečaj je namenjen tudi varni in učinkoviti terenski vožnji s tovornimi vozili Volvo.