Trucks

×

Najvišji donos

VOLVO FH – VARČNA PORABA GORIVA

Varčna poraba goriva pomeni, da ohranjate nadzor nad stroški goriva in okoljskim odtisom. Zlasti pa gre za to, da lahko kar najbolje izkoristite vsako kapljico goriva. Ne zadovoljite se z manjšo produktivnostjo. Pri vozilu Volvo FH lahko izbirate med bogato izbiro možnosti, da ustvarite svojo popolno rešitev. Naši pogonski sklopi so zasnovani za varčevanje z gorivom, vendar ne na račun zmogljivosti. Poleg tega je za Volvo FH na voljo še več rešitev za znižanje stroškov goriva. 

Leader in fuel efficiency

The Volvo diesel engines, known for fuel efficiency, are now made even more efficient. Cylinder liners and scrapper rings with less friction, an improved turbocharger and an Engine Management System with new software adds to the improved fuel efficiency.

Volvo Torque Assist

Provides the driver with enough torque to keep the speed adding a controlled torque delta to optimize the acceleration. The smart sensors consider the typography. The driver will experience enough torque even under full uphill conditions. The big advantage; fuel saving up to 3% when pedal driving.

Leader in fuel efficiency

The Volvo diesel engines, known for fuel efficiency, are now made even more efficient. Cylinder liners and scrapper rings with less friction, an improved turbocharger and an Engine Management System with new software adds to the improved fuel efficiency. 

Motorji, ki opravijo nalogo

Vse svoje dizelske in plinske motorje smo skrbno načrtovali tako, da varčujejo z gorivom, a ne na račun zmogljivosti. Zagotavljajo odlične vozne lastnosti in vam omogočajo vožnjo v najvišji prestavi tudi med vzponi, da boste lahko ohranjali hitrosti in prihranili gorivo.

I-See – opazujte, kako se vam zmanjšujejo računi za gorivo

I-See je tempomat, ki razume vaše poti in tako varčuje z gorivom. Med vožnjo uporablja podatke o topografiji, na podlagi katerih uravnava hitrost in prestavlja za najvarčnejšo porabo goriva. 

Več o sistemu I-See 

Razmerje za vaše prevoze

Zadnja os je zadnji člen v učinkoviti verigi. Zadnja os zagotavlja pravo razmerje za prevoze na velike razdalje ter odlično dopolnjuje motor in menjalnik. Rezultat? Nižja vrtilna frekvenca. In udobnejša vožnja. In gospodarnejšo porabo goriva.

Stalna hitrost s sistemom I-Cruise

Pameten tempomat. I-Cruise prilagaja hitrost, da vzdržuje nizko porabo goriva. To prispeva k vaši produktivnosti, saj vzdržuje visoko povprečno hitrost, ter tudi k varnejši in udobnejši vožnji.

Mirna vožnja

Z izbiro pravih pnevmatik, vzdrževanjem pravilnega tlaka v pnevmatikah ter optimalno nastavitvijo geometrije koles in osi lahko bistveno zmanjšate porabo goriva. Naše raziskave po Evropi kažejo, da imata nepravilno nastavljeno geometrijo koles in osi dva od treh tovornjakov. Torej lahko z malo truda dosežemo veliko.

Dynafleet – spremljajte gospodarnost porabe goriva

Spoznajte naš sistem upravljanja voznega parka. Spremljajte delovanje svojih tovornjakov in voznikov v realnem času, pregledujte samodejno sestavljene ocene gospodarjenja z gorivom. Primerjajte jih, ugotavljajte trende ter uvajajte spremembe, ki vam bodo prihranile gorivo in povečale donosnost.

Raziščite Dynafleet

Usposabljanje voznikov – drobne spremembe, veliki prihranki

Naš tečaj varčne vožnje vam pomaga kar najbolje izkoristiti vsako kapljico goriva. Ta tečaj, ki je del Volvovega programa usposabljanja voznikov, s svojim dokazano uspešnim sistematičnim pristopom voznike uči učinkovite vožnje in prinaša trajne, dolgoročne prihranke – največje učinke pa zagotavlja skupaj s poročili sistema Dynafleet.

Volvovo usposabljanje voznikov 

KAR NAJBOLJE IZKORISTITE GORIVO

Pooblaščeni prodajalec vam lahko pomaga, da iz vsake kapljice iztisnete največ.