Volvo FL: prispeva k varnosti vseh udeležencev v prometu

Volvova varnostna kabina

Kabina Volva FL je konstruirana tako, da vas ščiti. Ščiti pa tudi druge udeležence v prometu, vključno s pešci. Teste obnašanja ob trkih in udarcih ob ovire – vse to je uspešno prestala. Novo zasnovani sedež je pritrjen na tla in ojačen. Vgrajeni varnostni pasovi in vzglavniki ob trčenju zagotavljajo odlično varovanje. Naša sistema sprednje in zadnje podletne zaščite ob trčenju preprečita, da bi se osebni avto zagozdil pod tovorno vozilo.

Spoznajte Volvovo varnostno kabino
Volvov elektronski program stabilnosti

Elektronski program stabilnosti (ESP)

ESP nadgrajuje varnost in smerno stabilnost v težavnih voznih razmerah ter pomaga preprečevati prevračanje. Pri Volvu FL spada med standardno opremo – tako imate že v izhodišču zagotovljeno višjo raven voznih zmogljivosti in varnosti.

Video z razlago prednosti podpore za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Podpora za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu

Mnogo hudih nesreč se zgodi, ker tovorno vozilo zapelje z voznega pasu. Po našem mnenju vse preveč. Podpora za vzdrževanje smeri znotraj voznega pasu s kamero spremlja oznake voznega pasu in vas opozori, če jih nenamerno prevozite.
Volvo FL: bolje videti in biti bolj viden

Vidite več. Bodite vidni. Bodite varni

Inteligentna vzvratna ogledala zmanjšujejo slepa območja. Z dnevnimi žarometi z lučmi LED je tovorno vozilo še bolj vidno. To je ugodna novica za vas ter tudi za kolesarje in pešce v mestnem središču.

VT

Jemljite varnost resno

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam bo z veseljem razložil vse napredne varnostne rešitve Volva FL.

Poiščite pooblaščenega prodajalca