Tri različice moči za različne vozne pogoje

Zunaj lepota. Pod motornim pokrovom zver

Enkratni motor D16K je tisto, po čemer se Volvo FH16 razlikuje od drugih modelov serije FH. V treh različicah so na voljo moči 550, 650 oziroma 750 KM, navor pa znaša do 3500 Nm. Vsi ti motorji so skladni z zahtevami Euro 6.

Oglejte si naše motorje podrobneje
Oštevilčeni oblikovni poudarki Volva FH16

Izrazitejša oblikovna zasnova

Vsem tovornim vozilom serije FH so skupne drža, črte in aerodinamične zaoblitve. Toda pri Volvu FH16 so zunanje podrobnosti še poudarjene. In ekskluzivne.

1. Zadnje okno
Oblika in osenčenje zadnjega okna še poudarjata živahno oblikovno zasnovo kabine.

2. Nova črna barva
Novi Volvo FH16 je temne barve. Zelo temne. Toda pod površino se skriva vznemirljiv barvni ton. Imenujemo ga Mystic Fjord. Morate ga videti.

3. Pozornost pri podrobnostih
Podrobnosti pomenijo veliko. Stopnica, obroba maske hladilnika, vratni ročaji in Volvova značka izstopajo po satenasto srebrni površini.

4. Velika maska hladilnika 
Elegantna satenasta temno srebrna maska hladilnika naredi močan vtis na vsaki cesti. Tudi ogledala in senčnik se pohvalijo s takim vrhunskim videzom.

Notranjost kabine

Nova opredelitev udobja

Ekskluzivna zasnova zaznamuje tudi kabino FH16.

Enkratna zasnova sedeža
Značilni voznikov sedež se ponaša z ekskluzivno obliko in prevlekami, v kabini pa ustvarja resnično vrhunsko vzdušje. Na voljo sta usnjeno oblazinjenje ter oblazinjenje v kombinaciji usnja in tekstila. Obliko sedeža in uporabljene materiale najdemo izključno v Volvu FH16.

Volan Raven 
Volan, izdelan iz temnega usnja in s kontrastnimi šivi, barvno usklajenimi z oblazinjenjem, še dopolnjuje ugodne občutke med vožnjo. Na voljo je samo pri Volvu FH16. 

Prvorazredna oprema
V kabini vas čakajo enkratne obloge vrat in sten, kromani dekorativni vložki, zavese, oblazinjenje ležišč in dodatne lučke v vratih. Vse skupaj ustvarja občutek razkošja v kabini.

Serija FH

Volvo FH16 je najmočnejše tovorno vozilo v seriji FH. Toda gre za mnogo več kot le grobo silo. 100-odstotno razpoložljivost. Večjo produktivnost. Neprekosljivo varčno porabo goriva.

Oglejte si opremo serije Volvo FH > 

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Preizkusite sami

Če vam je kaj od predstavljenega vzbudilo pozornost, z Iskalnikom prodajalca ugotovite, kje si lahko zadevo ogledate v živo. Pooblaščeni prodajalec vam bo z veseljem razkazal tovorno vozilo.

Poiščite pooblaščenega prodajalca