VT

Šasija brez primere

Nobeno drugo tovorno vozilo se ne more pohvaliti s tako šasijo kot Volvo FH. Je prva šasija na svetu s posamičnim vzmetenjem spredaj in Volvovim dinamičnim krmilnim sistemom. Na ravni cesti deluje kot natančen instrument. Ovinke speljuje kot osebni avto. Kar zadeva obvladljivost, pa ji ni para.

Volvov dinamični krmilni sistem, ki je na voljo tudi pri vozilih z dvojnimi sprednjimi osmi, znatno zmanjša obremenitve voznikovega vratu, ramen in hrbta. Za še večjo produktivnost in prilagodljivost smo povečali nosilnost dvojnih sprednjih osi z 18 na 20 ton. Če potrebujete kar največjo prosto višino nad tlemi, pa je zdaj za serijo Volvo FH na voljo sistem zračnega vzmetenja GRAS-G2.

Seznanite se z vodljivostjo podrobneje
Lažja kot doslej – šasija Volva FH

Manj pomeni več

Večina tovornih vozil je pri uskladitvi z Euro 6 pridobila na teži. Toda ne Volvo FH. Optimizirali smo več standardnih izvedb in napravili tovorno vozilo lažje. Tako je standardni vlačilec 4×2 za prevoze na velike razdalje zdaj več kot 100 kg lažji od svojega predhodnika Euro 5.

Volvova šasija se zdaj ponaša z novo funkcijo dviga tandemske gnane osi

Dvig tandemske gnane osi.

Volvo FH je zdaj na voljo s čisto novo revolucionarno možnostjo dviga tandemske gnane osi, ki vam omogoča, da pri raztovarjanju zadnjo gnano os odklopite in dvignete. Tako kot pomožna os za gnano osjo tudi ta funkcija občutno izboljša obračalni krog in zmanjša porabo goriva.

Več o dvigu tandemske gnane osi
Pet osi, na voljo že tovarniško

Pet osi – naravnost iz tovarne

Prevažate težke tovore? Lahko se odločite za tovorno vozilo s tovarniško petosno konfiguracijo. Tovorno vozilo dobite hitreje. Brez stroškov za predelavo. Poleg tega vam tovorno vozilo dostavimo s tipsko odobritvijo celega vozila. Dobite pa tudi polno garancijo in poprodajno podporo Volvo, kar vam na dolgi rok zmanjša obratovalne stroške.

Spoznajte našo konfiguracijo 10x4
Po zaslugi širokih možnosti glede nadgradnje je Volvo FH pripravljen na vsak prevoz

Več možnosti. Hitrejša izdelava

Široka izbira izvedb in opreme olajšuje in pospeši pripravo Volva FH za vse vrste prevozov, tudi za prevoze z menjavami nadgradenj. Novi elektronski modul za izdelovalca nadgradnje olajšuje priključitev, navodila za izdelovalca nadgradnje pa omogočajo spletni dostop do vseh potrebnih tehničnih načrtov in vezalnih shem.

Oglejte si Volvova navodila za izdelovalca nadgradnje

Nova razporeditev opreme na šasiji

Nova razporeditev opreme na šasiji

Šasija vlačilca

1. Zaboj za akumulator (BBOX-L)
300 mm bolj spredaj kot pri prejšnji zasnovi, kar omogoča za 100–120 litrov večje rezervoarje za gorivo.

2. Zaboj za akumulator (BBOX-EF)
Mogoča vgradnja zadaj med nosilci okvira šasije.

3. Posoda za AdBlue
Vgrajena je lahko na vrhu okvira za kabino, kar pušča več prostora za gorivo (ADTP-BC).

4. Modul za oskrbo z zrakom
Vgrajen je med nosilci okvira šasije, kar pušča več prostora za drugo opremo na šasiji, denimo za rezervoarje za gorivo.

Šasija s kabino

Šasija s kabino

1. Prostor na okviru
Oprema na šasiji je lahko pomaknjena nazaj, da je mogoča vgradnja nog dvigala ali druge opreme. (FAA10 – pribl. 500 milimetrov; FAA20 – pribl. 600 milimetrov.)

2. Luknje za pritrdišča za nadgradnjo
Zgornji niz lukenj je rezerviran za izdelovalca nadgradnje. Vsaka konzola ima zamik in 8-milimetrski distančnik. Zakovic ni.

3. Predpriprava za vgradnjo dvigala
Šasija je lahko tovarniško opremljena s ploščami za vgradnjo dvigala.

4. Zračno vzmetenje zadnjih osi in kratek previs zadaj Predelani spredaj nameščeni stabilizacijski drog omogoča krajši previs zadka – to pomeni pridobitev za prevoze v gradbeništvu, sodelovanje s stroji za polaganje asfalta in prevoze z menjalnimi nadgradnjami.

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Vam je všeč? Zapeljite se z njim

Našo novo dinamično šasijo lahko zares izkusite le za volanom. Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks ima ključe.

Poiščite pooblaščenega prodajalca