Preprečevanje nesreč

Pri približno 90 odstotkih vseh prometnih nesreč so med vzroki tudi človeške napake. Zato pomagamo voznikom, da vidijo bolje. Da jim je udobneje in da ostanejo zbrani. Tovorna vozila pa opremljamo s sistemi in tehnologijami, ki dvigajo varnost na novo raven.

Učinkovite zavore
Naš elektronski zavorni sistem zagotavlja gladko kombinirano zaviranje, krajše zavorne poti, večjo stabilnost in boljšo lego na cesti.

Podpora stabilnosti
Če obstaja nevarnost, da bo tovorno vozilo zdrsnilo ali se prevrnilo, elektronski program stabilnosti izravna bočne sile in odpravi nevarnost.

Vidljivost v vse smeri
Velike steklene površine, zmogljivi brisalci vetrobranskega stekla, na novo zasnovana vzvratna ogledala in druge rešitve vam pomagajo videti bolje in ostati varni.

Inteligentna tehnika
Prilagodljivi tempomat uravnava razdaljo med vami in vozilom pred vami, pomoč pri speljevanju v klanec pa vam pomaga speljevati varno.

Sistemi zaščite
Naš sistem zaščite pred krajo vam omogoča na daljavo zakleniti tovorno vozilo in aktivirati alarm, na poskuse vdora pa vas opozarja sirena jakosti 105 dB(A).

Najboljše vozne zmogljivosti
I-Shift je inteligenten menjalnik, ki vam prihrani napor prestavljanja, zato se lahko posvetite cesti.

Udobna klima
Zelo izpopolnjena elektronska klimatska naprava spremlja in nadzoruje vse dejavnike notranjega okolja za kar najudobnejšo vožnjo z manj voznikovimi napakami.

Manj hrupa
Aerodinamična oblika, glušniki in izolacija so le nekateri ukrepi za učinkovito zmanjševanje hrupa – in stresa.

Preberite več o naših varnostnih inovacijah

Kampanja, ki prikaže, kako je pomembno Videti in biti viden

Kampanja, ki prikaže, kako je pomembno

Videti in biti viden

Izvedite več in prenesite komplet za usposabljanje

Zmanjševanje nevarnosti poškodb

Ne glede na to, kako dobro znamo preprečevati nezgode, se te vseeno dogajajo. Zato posvečamo pozornost nevarnosti poškodb. In si prizadevamo delati tovorna vozila, ki zagotavljajo kar najboljšo zaščito vozniku, sopotnikom in drugim uporabnikom ceste.

Kabina, ki absorbira energijo
Ob prevračanju ali čelnem trku tovornega vozila naša ojačena kabina prenese energijo na dele vozila za sabo, s čimer ohrani nujno potrebni prostor za preživetje.

Tritočkovni varnostni pas
Udobni sistem varnostnega pasu, ki je sploh Volvov izum, ob sunkovitem zmanjšanju hitrosti ali prevračanju tovornega vozila zadrži voznika na mestu.

Voznikova varnostna zračna blazina
Naša napredna varnostna zračna blazina ob hudem čelnem trčenju zavaruje voznika pred udarcem ob volan, armaturno ploščo ali vetrobransko steklo.

Sistem sprednje podletne zaščite
Ob čelnem trku z osebnim avtom se ta zmečkljiva cona umakne za 200 mm ter tako zaščiti voznika in sopotnike v kabini avtomobila.

Prilagodljivi tempomat z opozarjanjem na nevarnost trčenja
Ta inteligentni sistem za pomoč vozniku uporablja radar za vzdrževanje primerne varnostne razdalje in voznika opozori ob nevarnosti trka v vozilo pred njim.

Zavora Stretch
Ta zavora samodejno zavre priklopnik in izravna kompozicijo med vožnjo po spolzkem klancu navzdol, s čimer zmanjšuje nevarnost prepogiba kompozicije.

Raziščite naše varnostne rešitve

Poiščite pooblaščenega prodajalca

Sami se prepričajte o varnosti

Vaš pooblaščeni prodajalec Volvo Trucks vam lahko pokaže prav vse izvrstne varnostne rešitve in odgovori na vsa vaša vprašanja o varnosti.

Poiščite pooblaščenega prodajalca